Wedstrijdverslagen 2017 :

 

Jerom 1

 
Jerom 1 - Lilse Bosuilen : 3 - 1 
 
 
 
Opstelling :                      (G)  Kurt 
                       (V) Bram  Duffy  Jacky  Yannick 
                      (M) Gert  Joris Martijn Roy (Thomas)
                      (A) Stijn  Bjorn (Yves)   
 
Scoreverloop :  1 – 0  Bjorn Van Samang
                       2 – 0  Yannick Willekens
                       3 – 0  Joris Bloemen
                       3 – 1  Lilse Bosuilen
 
* penalty : Duffy gemist 
 
 
Jerom 1 - KWB Overpelt : 3 - 3 
 
Opstelling :                                                  (G) Kurt  (Jacky)
                                                (V)  Bram  Duffy Yannick  Jacky (Kurt)
                                                (M) Gert  Joris Benny (Martijn)  Bart
                                                (A)  Stijn  Bert
 
Scoreverloop :  1 - 0  Stijn Schuurmans
                        1 - 1 KWB Overpelt
                        2 - 1 Benny Lunenburg
                        3 - 1 Bart Alders
                        3 - 2 KWB Overpelt
                        3 - 3 KWB Overpelt
                    
 
 
Jerom 1 - KWB Eksel : 4 - 1 
 
Opstelling :                                                    (G)  Kurt 
                                                  (V) Bram  Gerald  Duffy  Stefan  (Yannick W)  
                                                 (M) Jeroen  Ruud  Joris    Martijn
                                                 (A) Andries (Bjorn)  Christiaan (Thomas)
 
Scoreverloop : 1 - 0  Schuurmans Andries 
                       1 - 1 KWB Eksel
                       2 - 1 Duffy
                       3 - 1 Willekens Y
                       4 - 1 Van Samang B
 
 
Jerom 1  – Stars VV : 2 – 2 
 
 
Opnieuw heel wat afwezigen bij de Jerommekes die zich na de match tegen de Stars mogen verwachten aan een lekkere BBQ! Zo heeft Kurt een afspraak met Guns ’n Roses. Roy, Kris en Thomas kampen met een blessure en ook spelverdeler Benny en topschutter Mario moeten deze partij aan zich voorbij laten gaan.
In doel staat wederom Yannick Jakubka. Hij wordt op defensief vlak bijgestaan door Bram, Yves, Yannick W en Jacky. Het middenveld wordt gevormd door Joris en Stijn. Op de flanken lopen Duffy en Martijn. In de spits moet het duo Bjorn en Rob voor de doelpunten zorgen.
De Jerommekes dicteren de wet in de openingsfase maar toch is het even schrikken wanneer Yannick moet uitpakken met een goede reflex nadat een bezoekende spits was doorgebroken. Veel kansen zijn er niet, enkele afstandsschoten van de Jerommekes kunnen de doelman niet bedreigen. Het gevaar komt vooral vanop stilstaande fases. De bezoekers klimmen op voorsprong nadat er slap verdedigd werd op een corner, 0-1. Vlak voor de rust kan Bjorn, ook op hoekschop, de 1-1 tegen de touwen knikken.
Gert komt tijdens de rust Duffy vervangen, Gerald blijft licht geblesseerd op de bank. Het balbezit is nu volledig voor de thuisploeg en er vallen heel wat meer doelkansen te noteren. Eerst krijgt Rob de bal van dichtbij niet voorbij de doelman en ook Martijn kan zijn doelpoging niet binnen het kader krijgen. Even later is het dan toch raak. Bjorn legt goed af tot bij Rob en het staat 2-1. Echter krijgen we meteen het deksel op de neus! Een bezoekende spits krijgt de bal op de rand van de 16 aangespeeld en draait het leer buiten het bereik van Yannick in doel, 2-2. De Jerommekes zijn daarna nog dicht bij een winning goal. Maar het schot van Duffy spat uiteen op de lat.
Een billijk gelijkspel om de zomerstop in te gaan is het verdict. We verwachten de supporters weer op 5 augustus voor de thuismatch tegen KWB Eksel!
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  Stars
1 – 1  Bjorn Van Samang
2 – 1  Rob Daelemans
2 – 2  Stars 
 
 
Sparta Blauw-Wit B – Jerom 1 : 2 – 8 
 
Net zoals vorige week maken we de verplaatsing naar Lommel. Tegenstander van dienst, Sparta Blauw-Wit. In de heenmatch wonnen we nipt met 5-4 op eigen plein. We verkeren echter in een uitstekende vorm en vinden de laatste weken gemakkelijk de weg naar doel.
Omdat onze coach nog op het hockeytornooi van Oranje-Rood de titel op zijn naam moest schrijven moeten we aan de match beginnen met slechts 10 man. Jacky staat in doel, Bram, Yves, Duffy en Yannick vormen de verdediging.  Daarvoor wordt door Benny, Martijn en Joris het experimenteel middenveld opgesteld. In de spits moeten Stijn en Rob voor de doelpunten zorgen.
Net wanneer Kurt komt aangereden wordt de match op gang getrapt. De Jerommekes spelen met een man minder maar dat is niet aan het spelbeeld te zien. Stijn neemt een diepe bal knap aan en verschalkt de doelman in de korte hoek, 0-1. Ook de 0-2 is van knappe makelij, Joris wordt door de defensie gestuurd en prikt de bal door de benen van de keeper! Bij de eerste dreiging van de thuisploeg lukt hen ook meteen de aansluitingstreffer. Doelman Jacky krijgt de bal niet onder controle en een thuisspeler is er als de kippen bij om de 1-2 in doel te duwen. Toch gaan we rusten met een dubbele voorsprong. Rob schotelt de 1-3 voor aan Stijn die de bal maar in een leeg doel hoeft te koppen.
Ook Mario komt tijdens de rust nog in de ploeg. Onze topschutter heeft de voorbereidingen voor het Achels dorpsfeest even gestaakt om onze kern te verbreden. 
In de tweede helft blijkt hij ook meteen van goudwaarde. Hij scoort binnen de 5 minuten twee knappe doelpunten waardoor de score zeer vlug op 1-5 wordt gezet. De Jerommekes dartelen over het veld en het regent doelkansen. Martijn kapt zich in eerste instantie goed vrij en vuurt een goed schot af met links, de doelman tikt de bal echter via de lat buiten. Stijn heeft nadien wat meer geluk, hij scoort in de tweede helft nog DRIE keer! Ook de tegenstander kan nog een eerredder maken maar al bij al mogen we besluiten dat we vandaag een aantal maten te sterk waren! De einduitslag is 2-8! 
Volgende week wacht onze laatste match voor de zomerstop. Een thuismatch tegen VV Stars die afgesloten zal worden met onze jaarlijkse BBQ! 
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  Stijn Schuurmans
0 – 2  Joris Bloemen
1 – 2  Blauw-wit
1 – 3  Stijn Schuurmans
1 – 4, 1 – 5  Mario Winters
1 – 6, 1 – 7, 1 – 8  Stijn Schuurmans
2 – 8  Blauw-wit
 
 
Kartoes - Jerom 1 : 2 - 4 
 
 
Een zonnige zaterdagmiddag, ergens tussen de huizen op Lutlommel... Een ploeg die het in Achel niet slecht deed. De "heenwedstrijd" eindigde in 0-0. Tijd om vandaag WEL te scoren. In Lommel, daar speelde dus de wedstrijd van de Jerom zich vandaag af. Jerom1 was opnieuw zeer gehavend, vele blessures trof onze ploeg. Toch kon coach Kurt op 14 eigen spelers rekenen!
 
Yannick J. nam plaats op doel, achterin liepen Jacky, Yves, Gerald en Bram. In het middenveld was Benny paraat, samen met Thomas. Op de flanken raasden Gert en Martijn. Diep in de spits waren Mario en Stijn te vinden. Yannick W., Kurt en Bjorn namen plaats in het zonnetje.
 
De wedstrijd werd op een veld met zeer lang gras op gang getrapt door de jongens uit Achel. Hoogstaand voetbal werd er niet op de mat gebracht, maar toch werd er gescoord... Benny vond geen voetballende oplossing, dus koos voor een schot van een mooie afstand en dit bleek de juiste keuze: 0-1 voor Jerom!
Niet veel later volgde de Lommelse mannen... Ze scoorde de 1-1 vanaf 11 meter, nadat de bal tegen Gerald's hand kwam, wat dan ook meteen de ruststand werd.
 
De tweede helft moest verandering brengen, zo wisselde coach Kurt zijn spits Mario voor Bjorn in de hoop voor doelpunten. Ook Yannick Willekens bracht hij in voor Thomas, maar zelf bleef Kurt , terugkomend uit blessure, nog even langs de zijlijn... Overigens bracht hij zichzelf na een klein kwartiertje toch in voor Yves.
De wissels hadden hun effect, voetballend was het niet geweldig... toch kwamen zowel de thuisploeg als de uitploeg nu tot serieuze kansen. Vooral de spits van de thuisploeg liet grote kansen liggen.
Aan de andere kant was het dan wel raak! Gert werd gelanceerd op de rechterflank, trapte de bal perfect voor het doel en daar liep Bjorn om de bal binnen te knikken. Een flater van de keeper, maar die zag niemand! :-) maar goed, 1-2! Het leek dat de Jerom de wedstrijd naar zich toe wilde trekken, toch was het de thuisploeg die de aansluitingstreffer maakte... Na een miscommunicatie/in de weg lopen achterin bij Jerom, kon de nummer 10 van Kartoes scoren. 2-2 als resultaat!
De Achelse boys bleven niet bij de pakken zitten, deze wedstrijd moest gewonnen worden! Zo gezegd, zo gedaan! De bal kwam in de voeten van Bjorn, hij zag een gat, twijfelde niet en knalde de bal knap voorbij alle verdedigers waardoor de keeper kansloos was. 2-3, doel bereikt, opnieuw een voorsprong.
Niet veel later leeg ook Jerom nog een penalty. Het was Stijn die de penalty feilloos omzette. 2-4, het resultaat van een zonnig middagje voetbal in Lommel!
 
Scoreverloop:
 
0-1 Benny Lunenburg
1-1 Kartoes
1-2 Bjorn Van Samang
2-2 Kartoes
2-3 Bjorn Van Samang
2-4 Stijn Schuurmans
 
 
Jerom 1 – Vet. Lindelhoeven : 11 - 2 
 
 
Vorig weekend verloren we met zware cijfers van OKE BOYS. Vandaag staat ons opnieuw een loodzware tegenstander te wachten. De veteranen van Lindelhoeven wisten enkele weken geleden nog de Belgische beker voor veteranenploegen te veroveren. Leuk detail, ze speelden tegen SK Londerzeel waar ex-Anderlecht spits Nicolas Frutos in de spits loopt. De Argentijn kwam echter niet tot scoren waardoor de Limburgers de bekerwinst voor de tweede maal achter hun naam mogen schrijven.
 
Er zijn opnieuw een groot aantal afwezigen. Onder meer Gert, Stijn, Joris, Kris en Kurt ontbreken op het wedstrijdblad. Kevin Hermsen en Jos Schuurmans worden aan de selectie toegevoegd. Ook de veteranen van Lindelhoeven hebben problemen in hun selectie. Martijn en Gerald vervoegen hun kern. De vaste doelman van de bezoekers is ook afwezig, hij wordt vervangen door een speler die reeds 4 jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de haak hing. Als dat maar goed komt!?
 
De Jerommekes mogen aan de match beginnen en al snel wordt duidelijk dat er vandaag een groot kwaliteitsverschil is tussen beide ploegen. Bjorn tikt na 5 minuten de 1-0 tegen de touwen en Jos maakt er enkele tellen later met een afgeweken afstandsschot 2-0 van. De 3-0 is opnieuw van Bjorn en ook daarna blijven de doelpunten zich in hoog tempo opvolgen. Bij de rust staat het 7-0 na doelpunten van Mario en Bjorn.
 
De honger van de Jerommekes is na de rust nog niet gestild. Jos maakt zijn tweede van de middag en ook Kevin komt op het scorebord met een mooie plaatsbal. Mario en Bjorn gaan voor de topschutterstiel en pikken ook nog enkele goaltjes mee. Doordat het tempo in de tweede helft wat gezakt is krijgen de bezoekers ook een aantal kansjes. Yannick wilt zijn netten schoon houden en slaagt daar bijna in tot 'de hand van God' er anders over beslist. Een voorzet vanop de flank wordt met de handpalm in doel verlengd. Jimmy kon dit vanop zijn positie moeilijk zien waardoor de eerredder een feit is. Het vet is van de soep en de match kibbelt naar het eindsignaal. Toch komen de bezoekers nog een keer voor doel. Martijn zet met een knappe assist een bezoekende spits alleen voor doel, die ijzig kalm blijft en Yannick in de korte hoek vloert.
 
11-2, een monsterscore die de geschiedenisboeken in gaat! Bekerwinnaar Lindelhoeven werd terug naar huis gestuurd na de doelpuntenkermis in Achel. De 5 toeschouwers kregen waar voor hun geld! Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Kartoes in Lommel.
 
Scoreverloop : 
 
1 – 0  Bjorn Van Samang
2 – 0  Jos Schuurmans
3 – 0  Bjorn Van Samang
4 – 0  Bjorn Van Samang
5 – 0  Mario Winters
6 – 0  Mario Winters
7 – 0  Bjorn Van Samang
8 – 0  Jos Schuurmans
9 – 0  Kevin Hermsen
10 – 0  Bjorn Van Samang
11 – 0  Mario Winters
11 – 1 , 11 – 2  Vet. Lindelhoeven
 
 
Jerom 1  – OKE BOYS : 2 – 5 
 
 
De spelerskern van Jerom 1 arriveert in het stadion in zomerse outfit. De thermometer geeft een tropische temperatuur van 34° weer. Scheidsrechter Jimmy beslist om extra drinkpauzes in te lassen. Tijdens de match van Jerom 2, eerder op de dag was al gebleken dat deze verfrissing geen overbodige luxe is met dit weer.
 
In doel keept Jerom-2 doelman Davy, die een rustige namiddag had tegen KWB Lindel.Op het middenveld ontbreekt Joris met een lichte enkelblessure. Zijn positie wordt opgevangen door Duffy. Hij vormt met Benny het centrale duo. Voorin moeten Bjorn en Mario de doelpunten maken. De OKE Boys hebben een sterke verdediging en met Bart Engelen ook een rasechte goalgetter in de spits. Een lastige ploeg om te verslaan dus.
 
Dit blijkt ook na het wedstrijdbegin. De bezoekers uit Hamont brengen de meeste dreiging en scoren na een mooi uitgespeelde aanval. Ook de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Mario krijgt vlak nadien de kans om de aansluitingstreffer te maken maar krijgt zijn doelpoging niet binnen het kader. Met de rust in zicht lijkt het al een uitgemaakte zaak al beslist Mario er uiteindelijk anders over. Hij werkt de bal voorbij de doelman, 1-2.
 
De Jerommekes komen met vernieuwde moed uit de kleedkamer. We zijn 5 minuten ver in de tweede helft wanneer Jimmy naar de stip wijst. Duffy zet zich achter de bal en faalt niet, 2-2! Alles te herdoen dus maar 10 minuten later staan de bezoekers alweer op voorsprong. Eerst spelen ze onze verdediging volledig uit verbang en luttele minuten later scoort Bart Engelen met een knappe volley. Tot overmaat van ramp begaat Bram nog een overtreding binnen de 16. Jimmy kan niet anders dan opnieuw een penalty te geven. Deze wordt niet gemist, 2-5. Meteen ook de eindstand.
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  Oke Boys
0 – 2  Oke Boys
1 – 2  Mario Winters
2 – 2  Duffy
2 – 3, 2 – 4, 2 – 5  Oke Boys 
 
 
 
Jerom 1 – Kartoes : 0 – 0  
 
 
De Jerommekes nemen het vandaag op tegen Kartoes uit Lommel. Een tegenstander die pas sinds deze jaargang op onze wedstrijdkalender terug te vinden is. We missen vandaag een heel aantal spelers en Bert Van Den Dungen komt onder meer onze rangen versterken.
Ook de tegenstander kampt met een spelerstekort. Gert speelt bij hen in de spits. Gastdoelman van dienst is opnieuw Yannick Jakubka.
De eerste helft heeft weinig om het lijf. De thuisploeg krijgt één grote kans maar die levert geen doelpunt op. De bezoekers steken ook een paar keer hun neus aan het venster, maar ook zij komen niet tot scoren. 0-0 bij de rust. 
Na de pauze wordt het tempo de hoogte in gejaagd. De Jerommekes kamperen voortdurend op de helft van de tegenstander maar het is zo een match waarin de bal er niet in wilt. Stijn kopt van dichtbij de grootste kans over het doel en aan de overkant heeft Yannick een prima redding in huis op de doelpoging van…Gert. 
Nadien worden de laatste aanvallen uit de match niet goed uitgespeeld en eindigt dit duel op een scoreloos gelijkspel. Het is al lang geleden dat een match van de Jerommekes op 0-0 eindigde. Hopelijk krijgen de toeschouwers volgende week meer spektakel te zien! 
 
 
Jerom 1 – Kadijk : 5 - 1
 
 
Na de 2-4 overwinning van vorige week zit het vertrouwen hoog bij de Jerommekes. We kunnen met een goed gevoel de topper tegen Kadijk aanvatten. In onze laatste confrontatie ontspoorde de match volledig en verloren we nipt met 3-2. Hopelijk krijgen onze bezoekers vandaag een faire en aangename pot voetbal te zien, met hopelijk de thuisploeg als winnaar!
Coach Kurt rekent opnieuw op gastdoelman Yannick. Op het middenveld kunnen we met Joris en Benny een uitstekend duo voor de dag brengen. Ook in de spits hebben we weelde zat. Bjorn en Mario zijn beide topschutter met 8 goals en zitten in de selectie.
De eerste 10 minuten krijgen de toeschouwers weinig doelgevaar te zien totdat een bezoekende verdediger een lange bal van Joris ongelukkig in eigen doel verlengd. De Jerommekes komen op dat moment verdiend op voorsprong. Yannick moet één keer goed plat gaan op een gevaarlijk afstandsschot. Ook de doelman van de bezoekers slikt geen goal meer voor de rust.
Na de pauze wordt er meer aanvallend gespeeld en dat levert ons ook direct enkele kansen op. Onder impuls van een uitstekend ingevallen Yannick Willekens, terug uit blessure, drukken we de bezoekers volledig weg. Mario wordt eerst nog teruggefloten uit buitenspel maar 5 minuten later verschalkt hij de keeper toch met een fraaie lob, 2-0. De derde goal laat niet lang op zich wachten. Gert is goed gevolgd en kan in zijn 300e match zijn doelpuntje meepikken, 3-0. 
De 4-0 is van mooie makelij. Yannick Willekens zet de aanval zelf op en neemt de keeper te grazen. Hij schiet de bal met de buitenkant van zijn voet vanuit een scherpe hoek in doel. Knappe goal! Onze gastdoelman moet maar weinig werk opknappen in de tweede helft maar toch slikt hij een tegengoal. Een verkeerde uittrap leidt zorgt voor een flipperkastfase voor doel. Kris kan de bal net niet goed genoeg wegwerken, 4-1.
Het slotakkoord is nog voor Benny. Hij komt oog in oog met de keeper en schuift de bal in de verste hoek binnen, 5-1. Niet veel later beslist Jimmy dat het genoeg is geweest voor vandaag. Opnieuw een ruime overwinning, alweer de derde op rij. Volgende zaterdag is Sportvriend Hechtel onze tegenstander.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0  Owndoelpunt Kadijk
2 – 0  Mario Winters 
3 – 0  Gert Bloemen
4 – 0  Yannick Willekens
4 – 1  Kadijk 
5 – 1  Benny Lunenburg
 
 
 
Vriendenkring – Jerom 1 : 2 - 4 
 
 
De laatste ontmoeting met de Vriendenkring leverde een waar doelpuntenfestijn op. In een knotsgekke match stond na 70’ voetbal een 5-11 eindscore op het bord. Benieuwd of de supporters zich opnieuw kunnen opmaken voor een doelpuntrijke wedstrijd.
De Jerommekes moeten beroep doen op een gastdoelman. Bij afwezigheid van Paul en Kurt neemt Yannick Jakubka zijn plaats in onder de lat. Daarnaast ontbreken om verschillende redenen ook Gert, Rob, Yannick Willekens en Thomas in de selectie.
Interim-coach Gerald heeft dus flink wat puzzelwerk voor de boeg. Zeker wanneer de tegenstander ons meldt dat zij slechts over 8 man beschikken. Gerald en Joris worden uitgeleend aan de Vriendenkring. We spelen 10 tegen 10.
Dit speelt zeker niet in ons voordeel. De thuisploeg neemt vanaf het begin een goede start en de eerste twee doelpogingen leveren ook twee doelpunten op. De Jerommekes moeten dus meteen achtervolgen. Pogingen van Stijn en Mario worden onschadelijk gemaakt door de doelman. Vlak voor rust kan Mario toch de aansluitingstreffer in doel prikken, 1-2 bij de rust.
Tijdens de koffie wisselen Joris en Kris van team. Op die manier proberen we ons middenveld te versterken en dit levert ons meteen het balbezit op. Het doelgevaar kan dan ook niet uitblijven en wanneer Joris wordt gehaakt in het strafschopgebied denkt iedereen al aan een penalty. De scheidsrechter fluit vreemd genoeg niet en ontneemt ons zo een loepzuivere strafschop en de kans op de gelijkmaker. Als nadien ook nog eens een geldig doelpunt niet wordt gegeven begint er hier en daar wat wrevel te ontstaan. Doellijntechnologie had hier altijd geholpen.
Uiteindelijk valt de gelijkmaker toch. Mario neemt, na een knappe solo, de keeper te grazen, 2-2. Het sein om het gaspedaal nog dieper in te duwen. Een voorzet op maat wordt door Mario opnieuw in doel verlengd, 2-3. Een hattrick voor onze targetman. Er ontstaat ruzie in de thuisploeg en de nochtans sterk spelende doelman geeft er de brui aan. Zo kan Mario nog eenmaal scoren, 2-4. De scheidsrechter fluit daarmee de match af. Een verdiende overwinning voor de Jerommekes die ondanks het balbezit en eenrichtingsvoetbal toch lang hebben moeten achtervolgen. Volgende week spelen we de kraker tegen Kadijk! 
 
Scoreverloop : 
 
1 - 0  Vriendenkring
2 - 0  Vriendenkring
2 - 1, 2- 2, 2 - 3, 2 - 4  Mario Winters
 
 
Jerom 1 – Vet. Blauw-Wit : 5 - 1 
 
Het is opnieuw zaterdag en dat wilt zeggen dat de Jerommekes weer afzakken naar de Buitenheide. Tegenstander van dienst zijn de veteranen van Blauw-Wit. In de heenmatch wonnen we met een droge 3-0 al had de match wel een zure nasmaak voor Roy. Hij blesseerde zich aan de enkel en is al maanden buiten strijd. Ondertussen is hij volop bezig aan zijn revalidatie!
Niet alleen Roy kampt met een blessure. Ook Yannick en Thomas staan nog een tijdje langs de kant. Coach Kurt moet dus weer puzzelen aan zijn basiself. Paul staat in doel, het hart van de verdediging bestaat uit Gerald en Duffy. De centrale as van het middenveld wordt gevormd door Joris en Stijn. Voorin moet Rob opnieuw voor de doelpunten zorgen.
De match kan niet beter beginnen voor de thuisploeg. Een fantastische aanval zorgt voor de 1-0. Kurt en Joris zetten een knappe 1-2 op waarna Martijn in het straatje wordt gestuurd. Hij legt op zijn beurt de bal panklaar voor Gert en die mist niet! De tegenstanders stonden erbij en keken er naar!
De Jerommekes komen nog enkele keren gevaarlijk opzetten maar bij de eerste grote doelkans voor de bezoekers hangen de bordjes weer gelijk. Onze verdediging wordt verrast door een gekraakt schot waardoor de spits oog in oog komt met Paul en hem kansloos laat, 1-1 bij de rust.
Na de rust wordt het spel heviger gespeeld. Rob wordt onderuit gehaald in de 16. Scheidsrechter Jimmy wijst onverbiddelijk naar de stip! Tot groot ongeloof van de bezoekers krijgen we een penalty. Duffy blijft ontzettend kalm en trapt ons op voorsprong, 2-1! Meteen daarna zet Joris zich goed door tot in het strafschopgebied. Vanuit een scherpe hoek verslaat hij de bezoekende doelman met een hard schot, 3-1. 
Het blijft hard gaan! Martijn mist enkele goed kansen en ook Rob zijn kopbal wordt in eerste instantie goed gepakt door de keeper. In de rebound heeft hij echter geen verhaal als Rob de 4-1 in doel tikt.
De bezoekers geraken gefrustreerd en kunnen dit niet weg steken. Ze maken veel vuile overtredingen maar dat deert de Jerommekes niet! Integendeel, vlak voor affluiten komt Gert nogmaals alleen voor de keeper. Hij plaatst de bal netjes voorbij de doelman, 5-1. Jimmy fluit vlak daarna af. Een ruime en verdiende overwinning voor de thuisploeg! Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Overpelt voor de match tegen de Vriendenkring! 
 
Scoreverloop :
1 - 0  Gert Bloemen
1 - 1  Vet.Blauw-wit
2 - 1  Duffy
3 - 1  Joris Bloemen
4 - 1  Rob Daelemans
5 - 1  Gert Bloemen
 
 
Lilse Bosuilen – Jerom 1 : 1 - 1
 
 
Sinds vorige zaterdag weten de Jerommekes weer wat verliezen is. De pijnlijke 2-3 nederlaag tegen KWB Boseind zindert nog wat na in de spelerskern van Jerom 1. We krijgen vandaag de kans om opnieuw aan te knopen met een overwinning. Hiervoor zakken we af naar buurgemeente Sint-Huibrechts-Lille waar we het zullen opnemen tegen de Lilse Bosuilen.
De selectie bestaat amper uit 13 man. Verrassend genoeg was coach Kurt op tijd terug van de Amstel Gold Race zodat hij uiteindelijk nog aan de kern kon worden toegevoegd. Puike prestatie van onze T1. Ook Joris, vorige week papa geworden van een zoontje Viktor, was er opnieuw bij. Topschutters Bjorn en Stijn stonden niet op het westrijdblad. Zij kregen een weekend vrijaf van het clubbestuur.
Coach Kurt heeft dus niet veel keuzevrijheid en start met de volgende basiself. Paul staat in doel. Voor hem vormen Bram, Gerald, Duffy en Jacky de verdediging. Kurt en Joris vormen het middenveld. Rob en Gert zorgen voor de loopacties op de flanken. Voorin moeten Martijn en de jarige      nnick bij gelegenheid voor de doelpunten zorgen.
De eerste noemenswaardige aanval komt ook op naam van de Jerommekes. Gert brengt goed voor, Yannick legt af maar Martijn kan zijn doelpoging niet kadreren. Vlak daarna moet Yannick de strijd staken met een vervelende blessure. Het sein voor Kurt om snel wat tactische wijzigingen aan te brengen. Mario komt in de plaats van Yannick en ook op het middenveld volgt er al een wissel, Kurt maakt plaats voor Benny.
Het beste van het spel is voor de thuisploeg en dat resulteert in enkele goede kansen. Paul maakt de meeste dreiging rap onschadelijk maar even later wordt hij toch geklopt. De snelle spits van Lille profiteert van geaarzel in onze verdediging en faalt niet, 1-0. 
Dat is meteen ook de ruststand. Na de pauze krijgen we een ander spelbeeld. In tegenstelling tot in de eerste helft is het balbezit grotendeels voor de Jerommekes. Al blijft het opletten voor de counters van Lille. 
Na een tiental minuten voetballen in de tweede helft verstuurt Benny een mooie dieptepass. Mario glipt door de buitenspelval en werkt de bal met wat moeite in doel, 1-1. De bordjes hangen gelijk, alles te herdoen. De Jerommekes hebben het mentaal voordeel van de ploeg die als laatste heeft gescoord en voetballen de beste kansen bij elkaar maar die leveren geen doelpunten op. Ook Lille komt er af en toe snel uit en Paul maakt het ons nog wat lastiger met een foute inspeelpass. Gelukkig voor ons zet hij zijn foutje zelf recht. Helemaal op het einde komt Benny nog dicht bij de winning goal. Zijn vrije trap spat echter uiteen op de paal. 
Al bij al kunnen beide ploegen tevreden zijn met deze correcte score. Hopelijk kunnen we volgende week weer aanpikken met een zege tegen de veteranen van Blauw-Wit uit Lommel.
 
scoreverloop :
 
1 - 0  Lilse Bosuilen
1 - 1  Mario Winters 
 
Jerom 1 –  KWB Boseind : 2 - 3 
 
Een sterke tegenstander, daarop waren we voorbereid… We trokken dan ook met een grote kern van maar liefst 16 spelers (+ Roy met krukken) naar deze wedstrijd. Joris was afwezig vanwege de geboorte van zijn derde kind Viktor; een dikke proficiat!
Maar ook zonder hem wilden we onze sterke reeks verder zetten.
 
Kurt wist opnieuw een elftal op te stellen, hij nam zijn ledenlijst en stelde zijn jongens op. Paul was opnieuw paraat, dus stond op doel. Achterin stonden Bram – Gerald – Duffy – Yannick. Op het middenveld waren Benny en ons nieuwste lid Jens te vinden. Op de flanken liepen Martijn en Rop. De twee spitsen waren Mario en Bjorn. Zoals gezegd was het druk op de bank, waar ook Kurt op zat. Een rustpauze ter voorbereiding van de Amstel Gold, horen we iedereen denken.
 
De wedstrijd startte zoals verwacht moeizaam. De tegenstander liet de bal goed rondgaan en dit resulteerde ook in een doelpunt. Veel meer kunnen we niet over deze eerste helft zeggen, het was (zeer) matig. 0 – 1 was dan ook de ruststand.
 
Na rust kwamen er heel wat verse krachten het terrein op. Stijn, Yves, Jacky en Gert verschenen op het toneel. Kurt bleef nog even lekker in het zonnetje staan! We hoorden de supporters hard op hopen: “Laat hen dit oplossen!”.
Het leek of ook het elftal dit gehoord had. Na een voorzet van Martijn was het Stijn die de 1 – 1 op het bord zette. De supporters kregen wat ze hoopten, want niet veel later was het Duffy aan het kanon: vanop een meter of 25 knalde hij de bal prachtig in het doel. 2 – 1, de aanwezige supporter werd gek!
Gek? Niet gek van het goede spel, maar van het werk van onze doelman. Het was Paul die tot 4 keer toe zijn ploeg rechthield. 
Maar helaas… het mocht niet zijn… Ondanks het sterke werk van Paul werd hij toch nog twee keer gepasseerd. 2 – 3 werd dan ook de uitslag van deze wedstrijd.
Een score die gezien het wedstrijdbeeld volledig terecht is, maar ondanks dat toch zuur aankomt: de ongeslagen reeks is doorbroken…
 
Volgende weekend (paasweekend) trekken we naar Lille. Hopelijk kunnen we daar opnieuw aan een reeks beginnen!
 
Scoreverloop :
 
0 - 1 Kwb Boseind
1 - 1 Stijn Schuurmans
2 - 1 Duffy
2 - 2 Kwb Boseind
2 - 3 Kwb Boseind
 
 
Jerom 1  -  Blauw-Wit B : 5 - 4 
 
Zaterdagmiddag, voor velen fanatieke voetballers van Jerom DE dag van het weekend. Toch verzamelde er slechts 12 spelers op de velden van de Sprinters. Coach Kurt had de moeilijke taak om zijn jongens opnieuw op te stellen!
In het doel stond hijzelf. Onze achterhoede bestond uit Bram - Gerald - Duffy - Yves, op het middenveld waren onze motoren Benny en Joris te vinden. Op de flanken gingen Martijn en Gert zorgen voor de goede voorzetten, die Mario en Bjorn vakkundig gingen afwerken. Yannick startte op de bank.
 
De wedstrijd startte goed voor de thuisploeg. Een goede voorzet werd doorgekopt door de verdediging van Blauw-Wit en het was Gert die de bal met een nekslag in het doel kopte. 1 - 0, zoals gezegd een goed begin! 
Hierbij gingen we het niet laten... Niet veel later waren de Jerommekes weer aan het doel van de tegenstander, dit maal was het Mario die zijn schot volledig miste, maar Joris legde de bal toch in het netje: 2 - 0. Het ging vlot!
Mario wilde toch zijn doelpuntje meepikken, zo ?gedacht?, zo gedaan, Mario was goed voor het derde doelpunt van de middag. Na een dramatische terugspeelbal achterin bij de Lommelse jongens, was hij er als de kippen bij om (in 2x te scoren).
Het leek dus een makkelijke wedstrijd te worden, maar alles behalve dat was waar...
Niet veel later scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer, 3 - 1 als resultaat. Het werd zelfs nog erger, ook de 3 - 2 hing in de lucht... En ook die viel! Kurt voor de tweede keer geklopt.
De aandachtige supporter (welke?) zag het niveau van Jerom1 wegzakken, maar toch nog een doelpuntje maken! Een staalharde voorzet van Benny werd net zo hard binnengekopt door Gert. Zijn tweede van de middag, wat dan ook meteen voor de ruststand zorgde. 
 
Tijdens de rust werd er een poging gedaan zodat we de tweede helft op dezelfde manier konden laten verlopen dan het begin van de wedstrijd. Yannick werd voorin voor de leeuwen gegooid, Benny ging douchen. Hierdoor schoof Duffy naar het middenveld en ging Bjorn samen met Gerald achterin spelen.
Helaas, de poging van Kurt had weinig nut. Het werd duidelijk dat we Benny in deze wedstrijd goed konden gebruiken. De Jerommekes konden de bal niet meer in de ploeg houden, er werd nog amper gevoetbald. Althans vanuit onze kant, want het waren de bezoekers die snel konden scoren. De 4 - 3 en 4 - 4 volgden elkaar snel op. Wat er aanvankelijk zo goed uitzag, zag er nu in dezelfde mate dramatisch uit. Bij een gelijke stand vonden de Jerommekes toch nog een tweede adem, zonder nog steeds echt goed te voetballen. Een verre uittrap van Kurt werd onderschat door de verdediging van de Lommelaars waardoor Mario alleen op doel afstormde. Onze cafébaas maakte (ook) zijn tweede van de middag waardoor we toch weer "3 punten" bij kunnen schrijven!
 
Voor onze volgers: volgende week thuiswedstrijd om 16u15 tegen KWB Boseind. Er wacht ons dus een sterke tegenstander, waar we vorige keer (ook thuis) een gelijkspel uit de brand konden slepen!
** !Supporters op post! **
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 Gert Bloemen
2 - 0 Joris Bloemen
3 - 0 Mario Winters
3 - 1 Blauw-Wit B
3 - 2 Blauw-Wit B
4 - 2 Gert Bloemen
4 - 3 Blauw-Wit B
4 - 4 Blauw-Wit B
5- 4 Mario Winters
 
Jerom 2  –  Jerom 1 : 1 - 1 
 
Een zonnige zaterdagmiddag op de velden van de Sprinters, wat een decor! De ideale omstandigheden voor opnieuw een wedstrijd Jerom1 – Jerom2. De tegenstander van Jerom1 had afgebeld, dus deden de spelers van Jerom2 dit ook maar. Ze hadden overigens een scheve situatie recht te trekken. De vorige Jerom-Jerom (van slechts 2 weken geleden) eindigde op 6 – 2 in het voordeel van Jerom1.
 
Coach Kurt kon vandaag opnieuw op zijn vaste kern (14 spelers) rekenen, maar toch waren er opnieuw enkele afwezigen. Na heel wat ‘discussie” vooraf ontstond de volgende opstelling: Paul kwam nog eens opdagen, dus stond in de goal. Achterin verzorgde Bram – Gerald (zijn 800ste match: PROFICIAT) – Gert - Yves. Op het middenveld waren Joris – Benny – Martijn – Stijn aanwezig. Voorin stonden Mario en Bjorn. Kurt zat zelf op de bank, samen met Rop en Duffy.
 
Voor Jimmy de wedstrijd op gang kon fluiten werden er een aantal spelers gehuldigd: Ben Joosten en Carlo Daemen hadden reeds 500 wedstrijden achter hun naam. Een dikke proficiat aan deze twee heren.
Eens begonnen, was het zeer slecht, tenminste voor Jerom1. Het was Jerom2 die voortdurend balbezit hadden en ook kansen kregen. Wij konden hier helaas niets, maar dan ook niets, tegenover zetten. Een rechtstreeks gevolg hiervan was het doelpunt. Een goede aanval werd afgerond door Christiaan ‘Messi’. 1 – 0, de supporters van Jerom1 die vorige week zo uitbundig waren, waren niet tevreden. Dat was in ieder geval te merken aan het weinige lawaai! En terecht, want we kregen geen enkele kans, terwijl Jerom2 de kansen opstapelden, gelukkig gingen ze allemaal mis. Jimmy vond deze ruststand een juiste afspiegeling van het spel, dus floot voor de rust.
 
De tweede helft was er tijd voor verandering. Bjorn werd uit de spits gehaald en kwam centraal achterin samen met Duffy, die op de plaats van Gerald kwam. Hierdoor kwam Stijn diep in de spits. Rop viel in op zijn linkerflank voor Gert. Kurt bleef nog even lekker in het zonnetje staan.
De oorspronkelijke opstelling van de coach stond nu op het veld.
 
Het bleek direct te werken. Na een korte bespreking rolde het balletje opnieuw. Het werd stilaan duidelijk dat Jerom1 niet wilde verliezen! Ze lieten de bal (veel) beter gaan en konden zelfs scoren. Het was Benny die de bal tegen de netten tikte.
1 – 1 als resultaat, het geloof was er weer. Ondanks dat Jerom2 nog vele kansen kreeg, werd er niet meer gescoord.
Kurt viel nog in voor Martijn, zo enkele minuten voor tijd, maar ook dat bracht helaas geen doelpunt meer.
Weer een wedstrijd die niet verloren werd, alweer de 7e op een rij.
 
De derde helft liet dan ook niet meer op zich wachten. Het bier kon rijkelijk vloeien, ondanks er niet veel te vieren viel.
Er werd verbroederd in de kantine, als één blok achter de Rode Duivels. Ook hier viel helaas weinig te juichen, maar dat belemmerde de sfeer niet. Volgende week spelen we tegen Blauw - Wit.
 
Scoreverloop:
 
1 – 0  Jerom 2
1 – 1  Benny Lunenburg
 
Jerom 1 - Hoek VV : 5 - 2 
 
 
Zaterdagmiddag 18 maart, opnieuw een wedstrijd op de velden van de Jerommekes…. Slecht weer, maar daar gaven de jongens van Jerom1 niets om! In tegendeel zelfs… Ze trokken vol vertrouwen naar hun thuisbasis. Het verlies in en tegen Hoek VV waren ze al lang vergeten, het goede gevoel we overhielden aan de overwinning van de derby (+ derde helft) van vorige week overheerste!
Dat de Jerommekes goed bezig zijn, was ook de merken aan de opkomst: we konden rekenen op maat liefst !18! spelers. In deze kern zat ook een nieuweling, Jens, die aangetrokken werd als verdedigende middenvelder.
Ook ex-speler Jef (wie?) kwam nog eens een bezoekje brengen aan zijn voetbalvrienden, zowaar als toeschouwer.
 
Coach Kurt had vandaag dus een moeilijke taak om al zijn jongens (behalve Yves, hij bleef lekker in zijn jeans op de bank zitten) minstens een helft te laten voetballen. We merkten dat hij zijn huiswerk gemaakt had, de opstelling was al in kannen en kruiken.
Kurt nam wederom plaats op doel, achteraan stonden Gert - Duffy – Jens - Jacky. Op het middenveld waren Joris – Benny opnieuw centraal te vinden, op de flanken waren Rop en Stijn paraat. Het spitsenduo bestond wederom uit Mario en Bjorn. 
Als gevolg van de grote opkomst, was het druk op de bank: Gerald (die weer helemaal fit was, dus op naar de 1000), Thomas, Bram, Yannick; Kris en Martijn.
Jimmy z’n fluitje was nog warm van zijn vorige wedstrijd en kon zo de wedstrijd op gang fluiten.
 
Het spel werd gedomineerd door de Jerommekes. De bal ging goed heen en weer, de bezoekers hadden al snel door dat ze een ander kaliber van Jerom gingen zien dan op de Scoutsrally!
Bij de eerste corner was het direct raak: Benny sneed de corner goed aan, Bjorn was degene die de bal tegen de netten buffelde. 1 – 0! De Jerommekes wilden laten zien dat sterk aan het seizoen waren begonnen, zo trok Stijn richting doel en schoot de bal netjes in het doel! 2 – 0, nog voor rust. Coach Kurt zag vanuit zijn doelgebied dat het goed was, terwijl hij zelf vaak de opbouw van achteruit voor zijn rekening had genomen.
 
Tijdens de rust werd er bijna een volledig nieuwe ploeg opgesteld: Yannick nam plaats voorin samen met Stijn, hierdoor kwam Thomas op het middenveld samen met Martijn. Gerald kwam wederom in het team: centraal achterin samen met Duffy, hierdoor schoof Jens naar het middenveld met Kris. Een ook Bram mocht invallen, hij kwam op zijn vertrouwde positie als back.
 
De wissels hadden een positief effect op het scoreverloop. Na een grandioze misser van Yannick (die trouwens niet zijn beste wedstrijd speelde, zeg maar slecht :-D) was het Martijn die de bal met een fraaie lob over de keeper liftte. 3 – 0, de supporters gingen uit hun dak, ofja, vooral Rop was de “sfeermaker” op de bank. Ook op het veld waren ze nog vol op aan het geniet van de goal, terwijl aan de andere kant de spits van Hoek de bal al in het netje had liggen. De concentratie was even weg, Kurt geklopt ondanks zijn coaching voor oplettendheid, 3 – 1 als resultaat. Toch lieten de Jerommekes dit niet aan hun hart komen. Opnieuw corner, dit maal Martijn met de voorzet en het was Joris die de bal letterlijk binnenliep. 4 – 1, de supporters werden nog gekker dan ze al waren!
Niet veel later kwam Hoek beter in de wedstrijd. Na een goede combinatie vond Bram het (zoals we hem kennen) nodig om de aanval foutief af te stoppen, je kan het al raden: in het strafschopgebied… Een penalty dus, die ook perfect werd omgezet.
En toch wilde Stijn even laten zien dat hij niet voor niets voorin geplaatst werd, hij pikte zijn tweede doelpunt van de middag mee. De keeper van Hoek, die een zeer degelijke partij keepte, werd voor de vijfde keer gepasseerd.
 
We merkten dat Jimmy dorst kreeg, dus floot hij de wedstrijd af. Een mooie overwinning voor de Jerommekes, die met goede moed naar de volgende week trekken. Wie weet opnieuw een Jerom – Jerom! Deze wedstrijd zal zeker opnieuw een mooie derde helft hebben: Griekenland – België.
 
Scoreverloop:
 
1 – 0 Bjorn Van Samang
2 – 0 Stijn Schuurmans
3 – 0 Martijn Jakuba
3 – 1 Hoek VV
4 – 1 Joris Bloemen
4 – 2 Hoek VV, penalty
5 – 2 Stijn Schuurmans
 
 
Jerom 1 -  Jerom 2 : 6 - 2 
 
Zaterdag 11 maart, de dag die voor velen al in hun kalender aangeduid was met een groot rood uitroepteken. De derby van het hoge Noorden, Jerom 1 – Jerom 2. DE wedstrijd van het jaar die beide ploegen kost wat kost wilden winnen.
 
Paul nam plaats in doel, achterin stonden Jacky – Kris – Gert – Bram. Op het middenveld waren Joris en Bjorn te vinden, met op de flanken Martijn en Rop. Diep in de spits stonden Mario en Yannick. Op de bank zaten coach Kurt, Stijn en Duffy.
De wedstrijd werd op gang gefloten door de arbiter van Jerom 1, Jimmy. De motivatie spatte er vanaf bij beide ploegen, maar toch waren het de jongens van Jerom 1 die het sterkst begonnen.
Martijn was degene die zich als eerste liet opmerken met een actie op zijn rechterflank, probeerde een voorzet/schot en de bal belandde via de rug van een verdediger in het doel, 1 – 0 dus.
De reactie van Jerom 2 liet niet lang op zich wachten, de 1 – 1 was een feit.
Jerom 1 bleef niet bij de pakken zitten, het was Mario die ons opnieuw op voorsprong schoot! 2 – 1 was dan ook direct de ruststand. Een stand die de jongens “van het eerste” wel kon smaken.
 
De tweede helft werd er gewisseld. Stijn kwam in de plaats van Mario, Kurt verving Jacky, terwijl Gert plaats maakte voor Duffy. Bjorn kwam hierdoor samen met Yannick in de spits. 
Het bleken gouden wissels van de coach !  Stijn zorgde zowel voor de 3 – 1 als de 4 – 1.
Na een discutabele inworp (die eigenlijk voor ons was, maar Jimmy had het eens fout) van Jerom 2 scoorde ze vanaf een grote afstand de aansluitingstreffer, 4 – 2 dus.
We lieten ons niet van de wijs brengen, het was Yannick – jawel, Yannick! – die de 5 – 2 op het bord zette.
Ook Rop wilde een doelpuntje maken om op zijn sterke wedstrijd (/periode) een kroontje te zetten. Dit lukte hem dan ook, hij trapte de 6 – 2 geweldig voorbij Davy.
 
DE wedstrijd van het jaar werd dus glansrijk gewonnen door Jerom 1, coach Kurt glunderde !  Tijdens de derde helft werd er verbroederd aan de toog, vele pintjes getapt en gedronken… Het feest eindigde bij Angela tot in de vroege uurtjes!
Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Hoek VV.
 
Scoreverloop:
 
1 – 0 Martijn Jakuba
1 – 1 Jerom 2
2 – 1 Mario Winters
3 – 1 Stijn Schuurmans
4 – 1 Stijn Schuurmans
4 – 2 Jerom 2
5 – 2 Yannick Willekens
6 – 2 Rop Dalemans
 
 
Veteranen Lindelhoeven  –  Jerom 1 : 2 - 2
 
Zaterdag, voetbaldag! Tenminste voor de vaste kern van de Jerommekes. Na het feestweekend van carnaval is het weer tijd voor een potje voetbal in Overpelt Lindel, een tegenstander van formaat… Vorige wedstrijd verloren we namelijk met 2-9 van de Peltse jongens en de laatste ontmoeting op de velden van Lindel was ook niet om over naar huis te schrijven, 6-3. Onze echte supporters herinneren zich deze wedstrijd heus nog wel als de wedstrijd waarin onze Turbo Bram 3 strafschoppen veroorzaakte.
 
Op deze zaterdagmiddag met aangename temperaturen startten de volgende elf: Kurt nam plaats op doel, achterin stonden Thomas (ziekjes?!) – Duffy – Kris – Bram. Op het middenveld was opnieuw Benny paraat om samen met Joris voor ons sterke middenveld te vormen. Martijn en Rop raasden op de flanken. Voorin “liepen” Bjorn en Mario. Yannick zat op de bank en werd vergezeld door de geblesseerde Gerald.
De wedstrijd was in evenwicht, het beeld van de wedstrijd was dit maal eens géén eenrichtingsverkeer!
Het waren zelfs de Jerommekes die het eerste doelpunt scoorden. Joris zette de aanval op en na een mooie dubbel pass met Mario kwam onze middenvelder alleen voor de keeper. Hij twijfelde niet en schoof de bal netjes in het doel, 0-1 dus!
Coach Kurt heeft deze eerste helft niet veel werk gehad, een logische ruststand dus.
 
Na de ‘’thee” werden de kaarten herverdeeld. Rop – die zijn longen uit zijn lijf had gelopen – stond zijn plaats af aan Yannick. De wedstrijd kon opnieuw op gang gefloten worden. In deze tweede helft merkte de aandachtige supporter dat de Veteranen iets aan de achterstand wilden doen. Ze hadden meer balbezit, maar echte kansen volgden hier niet uit.
Tot een gevaarlijke aanval foutief afgestopt werd op de rand van de 16. Vrije trap als gevolg, doelpunt als resultaat. 1-1, de Veteranen kregen zichtbaar weer vertrouwen. 
Dit wilden de Jerommekes niet laten gebeuren! Niet veel later stuurde Benny de bal richting Bjorn, die op zijn maal foutief afgestopt werd. Een vrije trap op zo’n kleine 20 meter van het doel. Mario nam de bal voor zijn rekening, het harde schot werd goed gekeerd door de doelman, maar het was Benny die zijn voet ertussen kreeg om de 1-2 binnen te tikken, 1-2 dus.
 
We merkten dat de Veteranen dit niet goed konden hebben. Ze hadden dan ook hun “eer” hoog te houden… De Peltse jongens probeerden dan ook de aansluitingstreffer te maken, helaas lukte het hen ook nog… Een schot belandde via het hoofd van Bjorn voorbij Kurt in het doel, 2-2, helaas!
Maar ook de Jerommekes wilden niet bij de pakken blijven zitten, ze gingen dan ook op zoek naar de winnende treffer…
Het was Bram die gelanceerd werd op de rechterflank, hij gooide de bal prima voor doel richting Yannick. Yannick zag de bal al DOOR de netten gaan, maar helaas werd hij in EERSTE instantie gestopt door de handen van de keeper en poging TWEE werd gestopt door de HANDEN van een Peltse verdediger. Jammer genoeg stelde de arbiter dit niet vast, alsook de spelers van Lindelhoeven gaven niets toe! 
Een corner, dat was hetgene waarmee het de Jerommekes moesten doen. 
Hierna vond het de scheids tijd om de wedstrijd af te fluiten.
 
De Jerommekes tanken uit deze wedstrijd een gezonde dosis vertrouwen voor volgende week! Jammer genoeg geen winst, maar toch een mooi resultaat tegen de ploeg die ons NIET ligt. Volgende week treffen we Jerom 2… DE wedstrijd van het jaar!
 
Scoreverloop : 
 
0 - 1 Joris Bloemen
1 - 1 Lindelhoeven
1 - 2 Benny Lunenburg
2 - 2 Lindelhoeven
 
 
KWB Lindel – Jerom 1 : 0 – 8 
 
 
De Jerommekes zijn goed aan 2017 begonnen want ze wonnen 3 van hun eerste 4 wedstrijden. De Jerommekes staan vaak garant voor veel goals. Het ‘talrijk’ opgekomen publiek kan zich alvast aan deze statistieken opwarmen.
Het is lang, heel lang geleden maar de bezoekers kampen met een spelerstekort. Door carnaval, blessures en vakanties missen we maar liefst 9 (!) Jerommen. Uiteindelijk, na veel bellen en WhatsAppen hebben we toch 12 man op de been gekregen. Nick en Niels Van Der Wiel, Davy Segers en Ronny worden meteen in de basis gedropt.
De vorige confrontaties met KWB Lindel werden telkens gewonnen en na enkele minuten voetballen blijkt ook dat de Jerommekes vandaag een maatje te sterk zijn. Toch duurt het even voor de score wordt geopend. Op een hoekschop van Benny kan Joris helemaal vrijstaand de 0-1 in doel deviëren. De thuisploeg beperkt zich tot verdedigen en op enkele hoekschoppen na creëren ze amper doelgevaar. De Jerommekes stellen hun winst al veilig voor de rust. Kurt schuift de 0-2 voorbij de kansloze doelman en nadien kan Nick zowaar na wat geharrewar de 0-3 in het dak van het doel schieten. Een knappe solo van Benny is het slotakkoord van de eerste helft maar dit keer pakt de thuisspelende keeper uit met een goede redding.
Na de rust schakelen de Jerommekes nog een versnelling hoger. De druk wordt opgevoerd en de verdediging wilt de bal dan ook maar wat graag wegwerken uit de gevarenzone. Kurt jaagt echter goed door en werkt met enig geluk de 0-4 in doel. Davy, diep in de spits, laat zich goed in het spel betrekken en pikt ook zijn goaltje mee. Hij is sneller op de bal dan de keeper en kopt de 0-5 op het scorebord. Coach Kurt weet dat er opnieuw een monsterscore in de maak is en brengt Joris, die tijdens de rust werd vervangen door Kris, opnieuw tussen de lijnen. Vijf minuten later levert deze wissel ook resultaat op. Benny speelt Joris aan op de rand van het strafschopgebied en die plaatst de 0-6 knap in doel. Even later grijpt Joris zich echter naar de haren wanneer hij van wel heel dichtbij een huizenhoge kans nog over het doel krijgt getrapt. Dit kunstje doet Martijn echter ook eens rustig over waardoor het 0-6 blijft.
Uiteindelijk diepen de Jerommekes de score nog wat verder uit. Eerst klopt Martijn de doelman in de korte hoek met een strak schot, 0-7. En enkele minuten voor affluiten schenkt Joris de 0-8 nog aan Martijn. Deze aanval was een mooi eindpunt van deze match die dus ruimschoots gewonnen werd door de bezoekers. Voor de tweede keer op rij verpulveren we onze tegenstand met 8-0. Waar gaat dit eindigen? Wie weet zien we de Jerommekes volgend jaar terug in Play Off 1! 
 
Scoreverloop :
 
0 – 1  Joris Bloemen
0 – 2  Kurt Vrijsen
0 – 3  Nick VDWiel
0 – 4  Kurt Vrijsen
0 – 5  Davy Segers
0 – 6  Joris Bloemen
0 – 7  Martijn Jakubka
0 – 8  Martijn Jakubka
 
 

VV Stars - Jerom 1 : 0 - 8 

 

Zaterdagmiddag, voetbalmiddag... Na het voorgaande weekend zonder voetbal vanwege "hevige" sneeuwval, vertrokken de Jerommekes vandaag met opgeladen batterijen richting Overpelt. De Stars waren de tegenstanders van vandaag. Het doel was om ons negatief doelsaldo weg te werken.

 

De Jerom had net voldoende manschappen om de wedstrijd te starten. Sterkhouders Roy, Gert en Gerald zijn voor langere tijd geblesseerd, dat verklaart natuurlijk veel... 

Na een korte opwarming stelde coach Kurt zijn jongens op. Hijzelf nam opnieuw plaats op doel, achterin stonden Bram, Kris, Yves en Jacky. Centraal op het middenveld waren Joris en Stijn de lopende krachten, Willekes en Martijn gingen voor het aframmelen van de flank. Gelegenheidsspits Thomas en Bjorn zouden voor de doelpunten moeten zorgen.

 

De wedstrijd werd op gang gefloten door de man in het geel, de Jerommekes namen de aftrap. Het was dan ook meteen de bezoekende ploeg die heerste. Er werd goed gevoetbald, aanvallen werden vlot opgebouwd en de kansen werden vandaag wel benut. 

De 0-1 kwam er na een diepe bal, Bjorn kwam met heel veel tijd alleen voor de keeper en schoof de bal rustig in het doel. Niet veel later werd het al 0-2, na de goede druk voorwaarts van de Jerom was het Joris die de bal voortrok en opnieuw Bjorn aan het kanon! De kansen bleven elkaar opvolgen, weliswaar enkel van de bezoekende ploeg. Dezelfde spelers waren betrokken bij de derde goal van Jerom. Yannick werd over zijn linkerflank gelanceerd, hij gaf de bal goed voor, Bjorn legde de bal terug en Joris trapte de bal vanaf een afstand de bal in het netje. Nog voor rust werd Thomas gelanceerd en schoot vanaf een 20-tal meter de bal verschroeiend op doel, knappe goal! Ook Stijn wilde in de eerste helft zijn doelpuntje nog meepikken en deed dit dan ook koelbloedig. Met een 0-5 stand de rust in gaan, coach Kurt was tevreden. Ook over zijn eigen optreden, geen doelpunt tegen. De supporters hadden weliswaar vastgesteld dat hij geen enkele bal had moeten pakken. 

 

Tijdens de rust werd er alleen maar gedacht aan meer doelpunten, nog meer scoren. Na een slokje water gingen de Jerommekes dan ook terug naar buiten op zoek naar de dubbele cijfers.

Stijn wilde er voor zichzelf nog eentje bijtellen, daarom vroeg hij de positionele wissel met Thomas. 

 

Het waren nu de Overpeltse jongens die ook wat wilden laten zien. Ze lieten bij aanvang van de tweede helft de bal goed rondgaan. Verder dan enkele kleine kansen kwamen ze niet. Kurt hield zijn doel netjes schoon.

De positionele wissel vooraan bij de Jerommekes zorgde voor wat problemen bij de Stars, het was Stijn die weggestuurd werd en koelbloedig de 6de van de middag scoorde. Het werd zelfs nog 0-7 en 0-8, beide doelpunten werden gescoord door Bjorn. Ondertussen zijn 7de (uit 4 wedstrijden) van het seizoen en daarmee voorlopige topscoorder!

 

De dubbele cijfers werden niet gehaald, maar toch werd de derde helft ook nog gewonnen.

Vol goede moed trekken we volgende week in het carnavalsweekend (met de nodige afwezigen) richting KWB Lindel.

 

Scoreverloop:

0-1 Bjorn Van Samang

0-2 Bjorn Van Samang

0-3 Joris Bloemen

0-4 Thomas Meurkens

0-5 Stijn Schuurmans

0-6 Stijn Schuurmans

0-7 Bjorn Van Samang

0-8 Bjorn Van Samang

 
Vet. Gerdingen - Jerom 1 : 1 - 3 
 
 
Een druilerige zaterdagmiddag met een nat en zwaar veld, dat was het decor van de wedstrijd Gerdingen - Jerom 1. Terwijl de mannen van Gerdingen al aan het veld wenden, kleedden de Jerommekes zich rustig om. De tactische bespreking lieten we achterwege. We hadden nog stof genoeg in ons hoofd vanop de algemene vergadering van de avond voordien.
Wel wisten we dat we een harde en felle ploeg tegen kregen, die geen enkel duel uit de weg ging.
 
Kurt stelde de ploeg op. Veel keuze had hij niet, want we waren slechts met 11 fitte spelers naar Beek afgereisd. Duffy was de man die op het laatste nippertje (TE LAAT) afmeldde. Kurt nam zelf plaats in doel, achterin stonden Bram, Yves, Kris en Jacky. Op het middenveld moesten Joris en Benny voor de splijtende passes zorgen, terwijl Stijn en Rop de flanken voor hun rekening namen. Voorin zouden Bjorn en Paul voor de doelpunten moeten zorgen.
De gekwetste Gert en Gerald hielden de bank warm in hun "casual-outfit". Ze werden vergezeld door Jimmy.
 
De wedstrijd werd op gang gefloten door de man in het zwart. Het balbezit werd eerlijk verdeeld, het spel ging in de beginfase gelijk op. Toch waren het de Jerommekes die op voorsprong kwamen. Benny ging op de linkerkant met de bal aan de haal, trapte op doel en zo verdween de bal in het netje. 0-1 voor de Jerommekes. Nog voor rust scoorden we de 0-2. Dit keer was het Bjorn die de netten deed trillen. Een vrije trap van Benny werd netjes in de bovenhoek gekopt. 0-2, olé, de supporters uit hun dak! Toch stelde een kritische toeschouwer vast dat er vaak slechte passen gegeven werden: kaatsen die niet aankwamen, passen die op de kruising verdwenen... Deze komt op naam van Paul, terwijl hij een pass over de grond naar Stijn bedoelde, werd het een "grote" kans! Verder werden er in deze eerste helft een aantal kansen de nek omgewrongen, vooral Bjorn was hiervoor verantwoordelijk.
De strijd werd steeds feller, we merkten dat de voorkennis over deze ploeg opnieuw werd beaamd. Vuile tackles, elleboogjes... alles zat in deze eerste helft.
Bijna zouden we de aansluitingstreffer van Gerdingen nog vergeten. Wat voor de één een splijtende pass was, was voor de andere een misser achterin bij de Jerommekes, maar goed... Uit deze situatie scoort de thuisploeg de 1-2. 
 
Tijdens de rust wordt het krijtbord nuttig gebruikt. Het was Jimmy die "Rop sneller" op het bord schreef. Iedereen was verbaasd... Jimmy kan schrijven! 
 
Eens op het veld was er ook Joris die Rop aanmoedigde om iets meer te doen. En jawel, hij luisterde! Direct kwam Rop alleen voor de keeper, keek even en prikte de bal koelbloedig in het netje. Een opvoeder die ook nog luistert naar anderen, dan ben je een krak in je vak!
Na de 1-3 voetbalden de Jerommekes nog altijd goed, maar ook Gerdingen deed het bij vlagen goed. Kurt zorgde er met enkele knappe reddingen voor dat de '1' op het bord zou blijven staan. Gedurende de tweede helft werd het spel steeds meer onderbroken. De reden zal ondertussen wel duidelijk zijn. Maar toch herhalen we het graag: vuile tackles, slagen, verbale agressie... Vooral Bram en de geliefde spits van Gerdingen waren kat en hond. De scheidsrechter besloot er dan ook een eind aan te maken.
 
Een echt fijne wedstrijd konden we het zeker niet noemen, maar ondanks dat zijn de Jerommekes zeer blij met deze overwinning. De derde helft werd aangevat met 50 frikandellen en werd beëindigd met enkele liters bier in de promille!
 
Scoreverloop:
 
0-1 Benny Lunenburg 
0-2 Bjorn Van Samang
1-2 Gerdingen
1-3 Rop Dalemans
 

Lunca Trepkens - Jerom 1 : 7-1

 

Zaterdag, match-day! De Jerommekes trokken op deze zonnige zaterdagmiddag opnieuw naar Mario om te verzamelen voor de wedstrijd tegen de Lunca Trepkens uit Holheide. Na de gewonnen partij van vorige week vertrokken we dan ook vol goede moed.

 

Bij aankomst aan het parochiezaaltje waren onze jongens direct in paniek... "Hoe? Kurt is hier, maar Gerald niet... Hoe?" Gelukkig werden we snel gerustgesteld toen we in de kleedkamer zaten, onze vaste centrale verdediger kwam binnen. Jawel, alleen EN zelfstandig met de auto! 

 

Eens op het veld stelden we vast dat het lekker schoof. De ondergrond was bevroren, maar de bovenste laag was toch gedooid. Lekker glibberen dus.

Na het bekijken van de inzet op de "intensieve" opwarming met een kleine rondo, koos coach Kurt de 11 die zouden starten. Een moeilijke keuze vandaag, want er waren nog eens 15 spelers. Jacky nam opnieuw plaats op doel, achterin stonden Thomas, Duffy, Yves en Bram. Op het middenveld speelden Joris, Stijn, Martijn en Gert. Voorin "liepen" Bjorn en Rop. Kurt plaatste zichzelf op de bank, net zoals hij dat deed met Gerald, Kris en Paul. Jawel, Paul, hij was er nog eens! 

 

De wedstrijd werd op gang gefloten door de man in het oranje. Al snel bleek dat we vandaag een goed voetballende ploeg tegen hadden. De Overpeltse jongens hadden het balbezit en lieten de bal vrij goed rond gaan. Verder zag de aandachtige toeschouwer (welke?) ook veel schuifpartijen. Voor Gert werd zo'n schuiver fataal. Na een lange afwezigheid door zijn blessure, moest hij de strijd al snel staken. Opnieuw de enkel die hem pijnigde. 

Het was Kris die inviel, Yves schoof zo naar rechtsback en Bram werd onze rechtsbuiten.

Na een goede aanval van de Trepkens scoorden ze de 1-0. Verder dan enkele corners kwamen we niet, echte kansen voor Jerom hebben we dus niet kunnen noteren. In tegenstelling tot de Trepkens, na opnieuw een goede aanval miste Jacky de bal en zo moest de spits de bal maar intikken.

Een dramatische eerste helft werd dus afgefloten bij een 2-0 stand.

 

In de tweede helft werd het tijd voor verandering. Enkele wissels waren dus echt nodig! Kinderen van de rekening waren Rop, Bjorn en Duffy. Ze werden respectievelijk vervangen door Kurt, Paul en Gerald. 

De wissels leken een positief effect te hebben. De eerste 5 à 10 minuten deden de Jerommekes terug mee. Er werd even goed gevoetbald, wat ook resulteerde in een doelpunt. 

Turbo Bram werd voor de zoveelste keer gelanceerd op rechts, legde de bal terug en via wat harrewar was het Stijn die de bal binnenknikte. 2-1 dus, wedstrijd terug open!

Tenminste, dat dachten we... Het duurde niet lang of we kregen opnieuw een goal tegen. 

Op de bank was het dolle pret, ondanks het weggezakte niveau van het spel.

In het zonnetje was het vooral Rop die voor de praatjes en mopjes zorgde!

We stelden nog vast dat Jacky veel ballen te verweren kreeg en deed dit ook naar behoren deed. Desondanks kregen we toch nog 5 goals om de oren. 7-1 dus.

 

Een pijnlijke nederlaag. Gelukkig was er ook nog een derde helft, die we dan op onze beurt wonnen!

Volgende week, dan trekken we richting Gerdingen. Hopelijk dan met een beter resultaat...

 

Scoreverloop:

 

1-0 Lunca Trepkens

2-0 Lunca Trepkens

2-1 Stijn Schuurmans

3/4/5/6/7-1 Lunca Trepkens

 

 

Blauwwit (KWB Overpelt) - Jerom 1 : 0 - 3 

 

Vandaag - eindelijk - trokken de Jerommekes nog eens richting onze stamkroeg (café VIII 

Promille, voor de mensen die ons niet volgen...) om samen te komen voor een pot voetbal. 

Eindelijk; omdat het toch al weer een viertal weken geleden was dat we nog eens een 

wedstrijdje hadden gespeeld. 

 

Het was koud... In de nacht van vrijdag op zaterdag daalde de temperatuur tot -6 °C. 

Spannend afwachten dus of de wedstrijd op KWB Overpelt zou doorgaan. 

Vol goede moed trok de 12-koppige kern (lees de vaste kern) richting de akkers van KWB 

Overpelt. De speeltuin van het Pelterke was helemaal klaar͟ om Jerom 1 te ontvangen. 

De moed van de Overpeltse jongens zakten tot in hun schoenen  toen ze TWEE ploegen 

zagen verschijnen. Na een druk overleg besloten ze om Jerom 1 te laten spelen tegen Sparta 

Blauw-Wit. Ondertussen zouden ze zelf in de café wel een colake gaan drinken. 

 

De wedstrijd werd op gang gefloten op een zeer bagger terrein, het woord akker was toch 

goed gekozen. Putten, een gedeelte van het veld vol ijs... Toch besloten we om er het beste 

van te maken. Kurt zette zijn jongens neer en we begonnen eraan. Het veldspel was in licht voordeel voor de Jerommekes. De bal ging moeilijk rond, maar toch 

hadden ze het meeste balbezit. 

Na balverlies achteraan bij Sparta, was het Bjorn die de bal afnam. Hij 

nam de bal enkele meters mee en probeerde het van afstand. Een schot dat netjes in de hoek belandde. Na deze 1-0 kwamen de Jerommekes nog enkele keren gevaarlijk voor doel. 

Enkele kansen voor Stijn en Martijn, maar deze werden vakkundig de nek om gewrongen. 

Ook een goed getrapte corner van Benny werd gemist door Roy. Kurt kwam amper in deze eerste helft voor. We hopen dat zijn tenen niet meer bevroren zijn. 

De tweede helft was helemaal voor de Jerommekes. Sparta kwam er nog amper aan te pas. 

Toch hadden de donkerblauwe jongens de beste kans bij een 1-0 stand, maar onze keeper 

maakte dit gevaar vakkundig onschadelijk. Verder waren de mannen uit Achel die voortdurend voor de aanval kozen. Uitstekende passen achteraan, goed spel op het middenveld om de flank

en te versturen. Roy trok de bal enkele keren goed voor, maar de spitsen lieten het af

weten om te scoren. 

De heat-map was zeer rood het strafschopgebied van de Lommelaren. 

Toch was het Bjorn die zijn tweede van de dag liet binnen hobbelen op assist van Roy. 

Na een vervelend contact nam Bjorn zelf de beslissing om een applauswissel te organiseren,  

als voorlopige topschutter van dit seizoen kun je je dat permitteren.  

Martijn mocht nog een minuut of 10 invallen en hierdoor kwam Yannick diep in de spits, ook 

dat viel goed uit. Op een diepe bal ging de keeper volledig de mist in en was onze 

gelegenheidspits er als de (soep)kippen bij om de bal binnen te tikken. 3-0 dus. Er werden 

nog een aantal kansen vakkundig de nek omgewrongen tot de scheids besloot om de 

wedstrijd te beëindigen. Tijd voor bier, hoorden we hem denken. 

 

Volgende week trekken de Jerommekes richting de velden van Lunca Trepkens. Opnieuw een wedstrijd in Overpelt met hopelijk eenzelfde goed resultaat!! 

 

Opstelling: 

 

Goal: Kurt  

Achterhoede: Yannick - Gerald – Kris – Jacky 

Middenveld: Martijn (2e helft Bram)  – Benny – Joris – Roy  

Spitsen: Bjorn– Stijn  

 

Aanwezige supporters : 3

Jimmy  

Jimmy ’s vader 

Gekwetste Gert 

 

Scoreverloop: 

1-0 Bjorn Van Samang 

2-0 Bjorn Van Samang 

3-0 Yannick Willekens

 

Wedstrijdverslagen 2017 :
 
Jerom 1
 
Lunca Trepkens - Jerom 1 : 7-1
 
Zaterdag, match-day! De Jerommekes trokken op deze zonnige zaterdagmiddag opnieuw naar Mario om te verzamelen voor de wedstrijd tegen de Lunca Trepkens uit Holheide. Na de gewonnen partij van vorige week vertrokken we dan ook vol goede moed.
 
Bij aankomst aan het parochiezaaltje waren onze jongens direct in paniek... "Hoe? Kurt is hier, maar Gerald niet... Hoe?" Gelukkig werden we snel gerustgesteld toen we in de kleedkamer zaten, onze vaste centrale verdediger kwam binnen. Jawel, alleen EN zelfstandig met de auto! 
 
Eens op het veld stelden we vast dat het lekker schoof. De ondergrond was bevroren, maar de bovenste laag was toch gedooid. Lekker glibberen dus.
Na het bekijken van de inzet op de "intensieve" opwarming met een kleine rondo, koos coach Kurt de 11 die zouden starten. Een moeilijke keuze vandaag, want er waren nog eens 15 spelers. Jacky nam opnieuw plaats op doel, achterin stonden Thomas, Duffy, Yves en Bram. Op het middenveld speelden Joris, Stijn, Martijn en Gert. Voorin "liepen" Bjorn en Rop. Kurt plaatste zichzelf op de bank, net zoals hij dat deed met Gerald, Kris en Paul. Jawel, Paul, hij was er nog eens! 
 
De wedstrijd werd op gang gefloten door de man in het oranje. Al snel bleek dat we vandaag een goed voetballende ploeg tegen hadden. De Overpeltse jongens hadden het balbezit en lieten de bal vrij goed rond gaan. Verder zag de aandachtige toeschouwer (welke?) ook veel schuifpartijen. Voor Gert werd zo'n schuiver fataal. Na een lange afwezigheid door zijn blessure, moest hij de strijd al snel staken. Opnieuw de enkel die hem pijnigde. 
Het was Kris die inviel, Yves schoof zo naar rechtsback en Bram werd onze rechtsbuiten.
Na een goede aanval van de Trepkens scoorden ze de 1-0. Verder dan enkele corners kwamen we niet, echte kansen voor Jerom hebben we dus niet kunnen noteren. In tegenstelling tot de Trepkens, na opnieuw een goede aanval miste Jacky de bal en zo moest de spits de bal maar intikken.
Een dramatische eerste helft werd dus afgefloten bij een 2-0 stand.
 
In de tweede helft werd het tijd voor verandering. Enkele wissels waren dus echt nodig! Kinderen van de rekening waren Rop, Bjorn en Duffy. Ze werden respectievelijk vervangen door Kurt, Paul en Gerald. 
De wissels leken een positief effect te hebben. De eerste 5 à 10 minuten deden de Jerommekes terug mee. Er werd even goed gevoetbald, wat ook resulteerde in een doelpunt. 
Turbo Bram werd voor de zoveelste keer gelanceerd op rechts, legde de bal terug en via wat harrewar was het Stijn die de bal binnenknikte. 2-1 dus, wedstrijd terug open!
Tenminste, dat dachten we... Het duurde niet lang of we kregen opnieuw een goal tegen. 
Op de bank was het dolle pret, ondanks het weggezakte niveau van het spel.
In het zonnetje was het vooral Rop die voor de praatjes en mopjes zorgde!
We stelden nog vast dat Jacky veel ballen te verweren kreeg en deed dit ook naar behoren deed. Desondanks kregen we toch nog 5 goals om de oren. 7-1 dus.
 
Een pijnlijke nederlaag. Gelukkig was er ook nog een derde helft, die we dan op onze beurt wonnen!
Volgende week, dan trekken we richting Peer. Hopelijk dan met een beter resultaat...
 
Scoreverloop:
 
1-0 Lunca Trepkens
2-0 Lunca Trepkens
2-1 Stijn Schuurmans
3/4/5/6/7-1 Lunca Trepkens
 
Blauwwit (KWB Overpelt) - Jerom 1 : 0 - 3 
 
Vandaag - eindelijk - trokken de Jerommekes nog eens richting onze stamkroeg (café VIII 
Promille, voor de mensen die ons niet volgen...) om samen te komen voor een pot voetbal. 
Eindelijk; omdat het toch al weer een viertal weken geleden was dat we nog eens een 
wedstrijdje hadden gespeeld. 
 
Het was koud... In de nacht van vrijdag op zaterdag daalde de temperatuur tot -6 °C. 
Spannend afwachten dus of de wedstrijd op KWB Overpelt zou doorgaan. 
Vol goede moed trok de 12-koppige kern (lees de vaste kern) richting de akkers van KWB 
Overpelt. De speeltuin van het Pelterke was helemaal klaar͟ om Jerom 1 te ontvangen. 
De moed van de Overpeltse jongens zakten tot in hun schoenen  toen ze TWEE ploegen 
zagen verschijnen. Na een druk overleg besloten ze om Jerom 1 te laten spelen tegen Sparta 
Blauw-Wit. Ondertussen zouden ze zelf in de café wel een colake gaan drinken. 
 
De wedstrijd werd op gang gefloten op een zeer bagger terrein, het woord akker was toch 
goed gekozen. Putten, een gedeelte van het veld vol ijs... Toch besloten we om er het beste 
van te maken. Kurt zette zijn jongens neer en we begonnen eraan. Het veldspel was in licht voordeel voor de Jerommekes. De bal ging moeilijk rond, maar toch 
hadden ze het meeste balbezit. 
Na balverlies achteraan bij Sparta, was het Bjorn die de bal afnam. Hij 
nam de bal enkele meters mee en probeerde het van afstand. Een schot dat netjes in de hoek belandde. Na deze 1-0 kwamen de Jerommekes nog enkele keren gevaarlijk voor doel. 
Enkele kansen voor Stijn en Martijn, maar deze werden vakkundig de nek om gewrongen. 
Ook een goed getrapte corner van Benny werd gemist door Roy. Kurt kwam amper in deze eerste helft voor. We hopen dat zijn tenen niet meer bevroren zijn. 
De tweede helft was helemaal voor de Jerommekes. Sparta kwam er nog amper aan te pas. 
Toch hadden de donkerblauwe jongens de beste kans bij een 1-0 stand, maar onze keeper 
maakte dit gevaar vakkundig onschadelijk. Verder waren de mannen uit Achel die voortdurend voor de aanval kozen. Uitstekende passen achteraan, goed spel op het middenveld om de flank
en te versturen. Roy trok de bal enkele keren goed voor, maar de spitsen lieten het af
weten om te scoren. 
De heat-map was zeer rood het strafschopgebied van de Lommelaren. 
Toch was het Bjorn die zijn tweede van de dag liet binnen hobbelen op assist van Roy. 
Na een vervelend contact nam Bjorn zelf de beslissing om een applauswissel te organiseren,  
als voorlopige topschutter van dit seizoen kun je je dat permitteren.  
Martijn mocht nog een minuut of 10 invallen en hierdoor kwam Yannick diep in de spits, ook 
dat viel goed uit. Op een diepe bal ging de keeper volledig de mist in en was onze 
gelegenheidspits er als de (soep)kippen bij om de bal binnen te tikken. 3-0 dus. Er werden 
nog een aantal kansen vakkundig de nek omgewrongen tot de scheids besloot om de 
wedstrijd te beëindigen. Tijd voor bier, hoorden we hem denken. 
 
Volgende week trekken de Jerommekes richting de velden van Lunca Trepkens. Opnieuw een wedstrijd in Overpelt met hopelijk eenzelfde goed resultaat!! 
 
Opstelling: 
 
Goal: Kurt  
Achterhoede: Yannick - Gerald – Kris – Jacky 
Middenveld: Martijn (2e helft Bram)  – Benny – Joris – Roy  
Spitsen: Bjorn– Stijn  
 
Aanwezige supporters : 3
Jimmy  
Jimmy ’s vader 
Gekwetste Gert 
 
Scoreverloop: 
1-0 Bjorn Van Samang 
2-0 Bjorn Van Samang 
3-0 Yannick Willekens