Wedstrijdverslagen 2016 :

 
Jerom 1
 
 
Stars VV - Jerom 1 : 2 - 4 
 
Verslag nog steeds under construction --> Martijn ;-) 
 
 
Kadijk – Jerom 1 : 3 – 2 
 
Op de voorlaatste speeldag van 2017 trekken de Jerommekes naar de velden van Kadijk. Onder een grijze hemel en in de schaduw van het Mariaziekenhuis zullen ze er alles aan doen om ook deze match tot een positief einde te brengen.
Kurt kan weer rekenen op 14 spelers. Onder meer Thomas, Benny en Yves zijn er vandaag niet bij. Wel opnieuw van de partij is gelegenheidsdoelman Jacky. In de verdediging staan Yannick, Gerald, Martijn en Bram. Daarvoor spelen Joris, Stijn, Roy en Gert. In de spits moet het gevaar komen van Bjorn en Nico.
Voor de aftrap houden we een minuut stilte ter nagedachtenis van een Kadijks’ clubmedewerker die eerder deze week overleed.
De Jerommekes mogen daarna de match op gang tikken en de eerste kans levert meteen een doelpunt op. Joris neemt een vrije trap snel en verrast zo de hele verdediging. Stijn kan goed voorzetten en Bjorn schiet hard binnen, 0-1. Goeie goal! 
Kadijk wilt op eigen plein nooit verliezen en er wordt korter op de bal gespeeld. De Jerommekes krijgen geen ruimte en het spel wordt ook heviger. Wanneer Bram een tegenspeler correct afstopt gaat de bal onbegrijpelijk op de stip. Jacky bewijst nog maar eens waarom we hem zo graag in goal zien staan en hij stopt de elfmeter! 
De gemiste penalty met een vleugje fairplay is slechts uitstel van executie. Nog voor de rust zorgen de vaardige middenvelders van Kadijk voor een 2-1 voorsprong. Geen verhaal voor Jacky deze keer. Toch gaan we niet met een achterstand de rust in. Nico schiet de bal ijzig kalm voorbij de doelman.
Kurt trekt in de tweede helft de keepershandschoenen aan en ook Rob en Kris betreden het veld.
Het spel wordt nog heviger en de scheids heeft het moeilijk om beide teams te kalmeren. De ene wilde tackle volgt de andere en ook verbaal wordt er stevig gediscussieerd. Hierdoor zijn er in de tweede helft weinig kansen te zien. Kadijk heeft voetballend de bovenhand en scoort uiteindelijk toch de verdiende 3-2 na een knappe combinatie over de rechterflank. Nico komt nog dicht bij de 3-3 maar hij kraakt zijn schot volledig.
Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van 2017 op het veld van de Stars VV in Overpelt. Hopelijk kunnen we dan met een goed gevoel de eindejaarsfeesten tegemoet!
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  Bjorn Van Samang
1 – 1  Kadijk
2 – 1  Kadijk 
2 – 2  Nico Claes
3 – 2  Kadijk
 
 
Herkol – Jerom 1 : 0 – 3 
 
De nederlaag van vorige week heeft ons terug met de voetjes op de grond gezet. Vandaag krijgen we echter een nieuwe kans tegen Herkol. Een sportieve tegenstander die een aardig potje kan voetballen. Het belooft dus geen makkelijke opgave te worden.
Een 14-tal Jerommekes gaat mee op verplaatsing. Opvallende afwezigen zijn Kris, Mario en Benny. Coach Kurt heeft desalniettemin een tactisch plannetje bedacht en zet onze pionnetjes als volgt neer : Kurt staat zelf in doel wegens een gebrek aan vaste keeper. Achterin spelen Bram, Gerald, Yves en Thomas. Op het middenveld verdelen Joris en Stijn het spel en lopen Roy en Gert op de flanken. Het spitsenduo bestaat net zoals vorige week uit Nico en Rob.
In het begin van de match krijgen we een studieronde met weinig doelgevaar. Wanneer Gerald een te korte terugspeelbal geeft, moet Kurt bij de pinken zijn om de 0-0 op het scorebord te houden. De laag hangende zon speelde niet in het voordeel van Gerald en ook Roy had de nodige moeite met het zonlicht. De Jerommekes krijgen toch één grote kans wanneer Nico alleen op doel afgaat maar hij kraakt volledig zijn schot.
Vlak voor rust moet Gert de strijd staken na een ongelukkige tuimelpartij. Martijn vervangt hem op de rechterflank. De scheids fluit de eerste helft ten einde en Kurt gooit Yannick en Bjorn voor de leeuwen. Nico en Yves zijn de slachtoffers.
De tweede helft is kwalitatief een stuk beter langs onze kant en we komen ook verdiend op voorsprong. Martijn vindt Bjorn in de zestien en die klopt de doelman met een lage schuiver in de linkerhoek, 0-1. Vijf minuten later wordt de score al verdubbelt. Een mooie aanval over rechts lijkt de achterlijn te passeren maar Stijn perst er een ultieme sprint uit en kan de bal nog voor doel gooien. Roy staat daar volledig vrij en kan makkelijk de 0-2 in doel tikken.
10 minuten voor tijd is de match helemaal beslist. Joris stuurt Roy perfect diep en die profiteert optimaal van de ruimte, 0-3. De doelman had geen verhaal tegen zijn harde pegel. De Jerommekes kunnen nu de match rustig uitspelen want ook achterin speelt de volledige defensie een dijk van een wedstrijd. 
Bijna wordt Kurt toch nog geklopt,  maar het doelhout en een mooie save zorgen ervoor dat we voor het eerst sinds 10 september de nul houden. Toen speelden we thuis tegen, jawel, Herkol en werd het, jawel, ook 3-0. Een leuk weetje voor de statistici onder ons.  Hopelijk kunnen onze gladiatoren dit kunstje volgende zaterdag nog eens overdoen in de arena van Kadijk.
 
Scoreverloop :
 
0 – 1  Bjorn Van Samang
0 – 2  Roy Lemmens
0 – 3  Roy Lemmens
 
 
Olympic Kreyel – Jerom 1 : 3 – 1 
 
 
De selectie van Jerom 1 geniet nog na van de sensationele zege tegen Jerom 2. Een team boordevol vertrouwen trekt naar het afgelegen Kreyel om er de plaatselijke caféhelden te bekampen. Na een korte inspectie van het zanderige veld wordt het al rap duidelijk dat goed voetbal met vlotte combinaties een moeilijke opdracht zullen worden.
De Jerommekes moeten het vandaag stellen zonder een van onze vaste keepers. Daarom neemt Kris zijn plaats in onder de lat. In de verdediging staan Yannick, Gerald, Kurt en Yves. Op het middenveld spelen Martijn, Benny, Joris en Gert. Voorin moet het gevaar komen van de voeten van Nico en Rob. De bank wordt gevuld door Stijn, Roy en Bram.
Olympic Kreyel is een goed geolied team en laat dat rap aan ons zien. Ze spelen de bal goed rond en de vele positiewissels en infiltrerende middenvelders zorgen ervoor dat de Jerommekes geen dominant voetbal op de mat kunnen brengen. Het grootste gevaar komt dan ook van de thuisploeg. Na 20 minuten voetballen komen ze dan ook op voorsprong. Een van de uitblinkers komt goed ingelopen op een lage voorzet en klopt Kris van dichtbij.
Vlak voor rust lijkt de match helemaal gespeeld maar Kreyel trapt van dichtbij 2x op de lat. De Jerommekes ‘leven’ nog en moeten zich in de tweede helft herpakken want ze kregen in de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans bijeen gevoetbald. Enkele afstandsschoten van Nico en Rob vormden geen enkele dreiging voor de doelman.
Na de rust komen Stijn, Roy en Bram in de ploeg en de Jerommekes herstellen min of meer het evenwicht. Toch is het de thuisploeg die meteen scoort. Na een ongelukkige ingreep van Bram kan een spits van Kreyel de voorsprong verdubbelen. Wanneer Kreyel niet veel later de 3-0 op het bord zet is de match helemaal gespeeld.
De aanvallende intenties van de Jerommekes worden dus de kop ingedrukt. We mogen hier wel spreken van een collectieve offday.  Toch lukt ons nog de eerredder. Stijn schiet op de paal, Martijn kan de rebound met veel geluk  en vanuit buitenspelpositie in doel werken, 3-1.
De scheids fluit nadien de match ten einde. Volgende week opnieuw een match in en tegen Herkol.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0  Kreyel
2 – 0  Kreyel
3 – 0  Kreyel
3 – 1  Martijn Jakubka
 
 
 
Jerom 2 – Jerom 1 : 3 – 5 
 
Het is zover. Hier heeft heel voetbalminnend Achel naar uitgekeken. De najaarsklassieker, Jerom 2 tegen Jerom 1. Wie vandaag wint mag zich tot midden maart de ploeg van 't stad noemen.
 
Jerom 1 kan wel niet rekenen op doelpuntenmachines Nico en Mario. Ook spelverdeler Benny is afwezig, de creativiteit moet vandaag van de voeten van Stijn en Joris komen. Jacky staat in doel door het ontbreken van Paul en Ronny. Bram krijgt de zware taak om Jerom 2-spits Ben uit de match te houden.
 
Kurt zet de pionnetjes als volgt neer: Jacky, Yannick, Kurt, Gerald, Bram, Joris, Stijn, Roy, Martijn, Bjorn en Rob. Op de bank houden Gert, Duffy, Yves en Kris zich klaar om eventuele blessures te kunnen opvangen.
 
De aftrap wordt gegeven door niemand minder dan Sinterklaas en zijn knechten. Ja, bij ons zijn en blijven ze zwart!
 
De match kan niet beter beginnen voor Jerom 1. Een ongevaarlijk afstandsschot van Joris wordt door Davy in de voeten van Rob geduwd en die zet de 'bezoekers' meteen op voorsprong. Jerom 2 komt amper in de buurt van Jacky maar claimen terecht een penalty na duidelijk handspel van Bram, de scheids heeft het echter niet gezien en geeft enkel een corner. Jerom 1 heeft over de hele eerste helft het betere van het spel en bokst enkele mooie aanvallen in elkaar. Kurt zet met een gemeten dieptepass Roy alleen voor doel, die omspeelt Davy en legt de bal in het lege doel, 0-2!
 
De thuisploeg is helemaal van slag en Jerom 1 dendert door naar 0-3. Deze keer is het Bjorn die goed is gevolgd en de derde treffer tegen de touwen ramt. Een ruime voorsprong en het spel verwatert een beetje. Jerom 2 komt beter in de match en met een strak schot scoren ze ook de aansluitingstreffer, 1-3. Dit lijkt ook de ruststand te gaan worden maar er is nog juist tijd voor één aanval. Een fantastische counter met eentijdsvoetbal eindigt bij Martijn die de perfecte voorzet van Roy in doel schiet, 1-4.
 
Tijdens de rust lijkt de match dus al beslist en wisselt Kurt het team op verschillende posities. Kris maakt zijn wederoptreden na blessureleed en Yves keert terug na een plezierreisje uit Mexico.
 
De tweede helft vertoont hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Jerom 1 krijgt de grootste kansen. Gert is dicht bij de 1-5 maar hij besluit naast. In tegenstelling tot voorgaande duels blijft de match sportief. Jerom 2 creeërt dankzij de uitstekende organisatie van Jerom 1 geen doelgevaar. Ben zit stevig in de achterzak van Bram. Wanneer Christiaan er toch 2-4 van maakt en vlak daarna ook de 3-4 voorbij Jacky wordt gewerkt lijkt de match toch nog een onverwacht slot te krijgen.
 
Jerom 1 recht nogmaals de rug en dringt door tot in de 16 van Jerom 2. Niels begaat handsspel en ditmaal gaat de bal, tot groot ongenoegen van de thuisploeg, wel op de stip. Bjorn zet zich achter de bal maar Davy stopt de elfmeter. Gert is in de herneming te verrast om de bal nog in doel te kunnen werken.
 
Kurt gooit dan maar Yannick in de ploeg als breekijzer en het blijkt een gouden wissel te zijn. Bjorn verlengt een verre uittrap van Jacky tot bij Yannick en die verschalkt Davy met een mooi gekruist schot, 3-5! Zo werd het op het einde toch nog spannend maar wint Jerom 1 voor de tweede keer in 2016 van Jerom 2 en is dus 'PLOEG VAN 'T STAD!'
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  Rob Daelemans
0 – 2  Roy Lemmens
0 – 3  Bjorn Van Samang
1 – 3  Jerom 2
1 – 4  Martijn Jakubka
2 – 4  Jerom 2
3 – 4  Jerom 2
3 – 5  Yannick Willekens
 
 
 Oke Boys – Jerom 1 : 3 – 4 
 
Een week voor de kraker met Jerom 2 treffen de Jerommekes de Oke Boys uit Hamont. Een leuke derby met een competitieve kern! Coach Kurt rekent in doel op de reflexen van Paul. De verdediging bestaat uit Bram, Gerald, Duffy en Yannick. Op het middenveld verdelen Benny en Roy de lakens. De flanken worden bevolkt door Martijn en Gert. Voorin moeten Bjorn en Mario voor de doelpunten zorgen.
De match begint niet goed voor de Jerommekes. Hamont dreigt een eerste keer en het scoort ook uit de eerste kans. De ex-spits van Excelsior Hamont schiet hard in de kleine hoek binnen, 1-0. De mentale weerbaarheid van de Jerommekes is echter groot de laatste weken. Duffy verstuurt een lange bal, Mario kopt de 1-1 netjes in de hoek.
De Jerommekes gaan zelfs met een voorsprong rusten. Mario staat opnieuw op de goede plek en trapt de 1-2 hoog in doel. We hebben de match onder controle en spelen bij vlagen vrank en vrij voetbal.
Kurt wijzigt in de tweede helft het team op verschillende posities. Jacky, Joris, Stijn, Nico en Kurt zelf komen de rangen versterken. Nico is niet tevreden met zijn bankzitterstatuut en gaat nadrukkelijk op zoek naar een basisplaats. 
Het eerste gevaar na rust komt van de thuisploeg. Paul en de lat houden Bart Engelen echter van de gelijkmaker. De Jerommekes hebben vanaf dan weer het betere van het spel en leggen knappe combinaties op de mat. Mooi samenspel tussen Benny, Roy en Joris resulteert in een strakke voorzet die Nico simpel in doel werkt, 1-3.
Vlak daarna moet Roy de wedstrijd staken met een knieblessure, Martijn komt hem vervangen. We domineren nu de partij en Hamont komt er niet meer uit. Een gekraakt schot dwarrelt tot bij de vrijstaande Benny maar een verdediger steekt letterlijk nog snel een handje toe. Handsbal en de bal gaat op de stip. Nico trapt met wat geluk de 1-4 op het bord.
De thuisploeg zet nadien alles op alles en Bart Engelen scoort met een knap afstandsschot voor de 2-4. Vlak voor affluiten wordt Paul nog een derde keer geklopt met een zuivere lopbal maar de derbyzege van de Jerommekes komt niet meer in gevaar! Een goede generale repetitie voor de topper van volgende week! Jerom 2 – Jerom 1 !
 
Scoreverloop :
 
1 – 0  Oke Boys
1 – 1  Mario Winters
1 – 2  Mario Winters
1 – 3  Nico Claes
1 – 4  Nico Claes
2 – 4  Oke Boys
3 – 4  Oke Boys 
 
Jerom 1 – VV Stars : 4 – 1 
 
Op deze koude herfstdag nemen we het op tegen onze goede vrienden uit Overpelt, de Stars. Al jaar en dag spelen we tegen deze ploeg vriendschappelijke en leuke wedstrijden met telkens een andere uitslag. Er wacht de toeschouwers dus een leuke partij.
Bij afwezigheid van coach Kurt neemt Martijn vandaag de honeurs waar. Hij beschikt over 13 man en tovert de volgende opstelling uit zijn hoed. Ronny in doel. Daarvoor spelen Yannick, Duffy, Gerald en Jacky. Op het middenveld moet er geïmproviseerd worden. Zowel Joris, Kris, Kurt en Benny zijn afwezig. Hierdoor neemt Stijn de aanvallende rol voor zich, Thomas pakt de verdedigende taak op zich. Op de flanken spelen Gert en Rob. Diep in de spits moeten Bjorn en Mario voor de doelpunten zorgen.
De Jerommekes nemen de match vanaf het eerste fluitsignaal in handen en zorgen voor de eerste dreiging. Na een flipperkastfase voor doel kan Gert de 1-0 op het bord zetten. Mario zorgt nog voor rust voor de dubbele voorsprong, 2-0. De eerste helft ging er sportief aan toe. Weinig fouten en het debuterende middenveld met vooral Thomas in een sterke rol hield gedurende de eerste 35 minuten de volledige controle.
Na de rust ruimt Gerald baan voor Bram en komt Martijn in plaats van Gert. Het eerste kwartier is het nog wat zoeken en de bezoekers scoren de aansluitingstreffer. Hierna komen we nog een keer goed weg wanneer Ronny de bal tegen de paal devieert.
Het sein voor de Jerommekes om nog even gas te geven. Martijn mist een grote kans maar maakt dit even later goed door Mario de 3-1 aan te bieden. Onze diepe spits faalt niet en schuift de bal onder de keeper in doel. Bjorn neemt daarna alle twijfels weg met een strak geplaatst schot, 4-1.
Scheidsrechter Jimmy heeft genoeg gezien en blaast een laatste keer op zijn fluitje. Volgende week staat er een echte derby op het menu. De Jerommekes trekken naar het veld van de OKE Boys in Hamont.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0  Gert Bloemen
2 – 0  Mario Winters
2 – 1 Stars
3 – 1  Mario Winters
4 – 1  Bjorn Van Samang
 
Vriendenkring – Jerom 1 : 5 - 11 
 
Op deze mooie herfstdag nemen we het op tegen FC De Vriendenkring uit Overpelt. Een ruime selectie maakt de verplaatsing en dat is nodig. Enkele spelers van de tegenpartij worden door ziektes en blessures geveld.
De Jerommekes, sportief zoals ze zijn, lenen enkele spelers uit zodat er toch twee volwaardige teams op het veld staan. Rob, Roy en Gert spelen de eerste helft mee met de thuisploeg. Bij de Jerommekes staat Ronny in doel en moeten voorin Nico en Mario voor de doelpunten zorgen.
De bezoekers krijgen de beste kansen in de openingsfase en het duurt niet lang voor Joris de 0-1 met een knappe volley in doel schiet. Maar de thuisploeg beschikt ook over de nodige kwaliteiten en vecht terug tot 1-1. Rob, die normaal nooit scoort, ontbindt daarna zijn duivels en zet de Vriendenkring zelfs op voorsprong. De Jerommekes gaan echter opnieuw er op en erover. Mario, Benny en Nico scoren nog voor de pauze en zo lijdt de bezoekende ploeg met 2-4.
Tijdens de rust worden er enkele wijzigingen aangebracht . Bjorn en Yannick doen mee met de Vriendenkring in plaats van Rob en Gert. 
Het is de thuisploeg die het meeste initiatief neemt en ook als eerste scoort in de tweede helft. Roy neemt een afvallende bal fantastisch op de slof en de het leer verdwijnt met een niet te meten snelheid in de haak, schitterende goal. 3-4 en de thuisploeg gelooft er opnieuw in.
De Jerommekes nemen het heft weer in handen en via doelpunten van Stijn, Joris, Mario en Nico wordt de marge wel heel breed. Ook Gert scoort nog maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. De Vriendenkring prikt ook nog enkele keren tegen en Ronny moet zich nog tweemaal omdraaien. Zo eindigt de match, die er eigenlijk nooit één was, in een, ja u leest het goed, 5-11 overwinning voor de Jerommekes. 
 
Scoreverloop : 
 
0 - 1 Joris Bloemen
1 - 1 Vriendenkring
2 - 1 Vriendenkring
2 - 2 Mario Winters
      2 - 3 Benny Lunenburg
2 - 4 Nico Claes
3 - 4 Vriendenkring
    3 - 5 Stijn Schuurmans
3 - 6 Joris Bloemen
3 - 7 Mario Winters
3 - 8 Nico Claes
4 - 8 Vriendenkring
4 - 9 Joris Bloemen
5 - 9 Vriendenkring
5 - 10 Mario Winters
5 - 11 Stijn Schuurmans
 
Jerom 1 – Vet. Eksel : 5 - 1
 
De Jerommekes hebben na de blamage van vorige week (red. 2-9 tegen Vet. Lindelhoeven) iets recht te zetten. In eigen huis ontvangen ze de veteranen van Eksel die ons eerder dit seizoen versloegen met 6-0. Hun kern was toen gevuld met competitiespelers, de kaarten liggen vandaag dus anders op tafel.
Kurt kan op deze koude zaterdag niet rekenen op vaste waarden Benny en Kris. Hierdoor moet er wat gesleuteld worden in de verdediging en op het middenveld. Stijn krijgt voorin opnieuw een basisplaats naast Bjorn. Paul staat voor het eerst sinds lange tijd nog eens in doel en achterin nemen Duffy en Kurt de plaats van Gerald en Kris in. Nico moet op het middenveld de afwezigheid van Benny opvangen.
De match begint goed voor de Jerommekes wanneer Stijn na enkele minuten al oog in oog komt met de bezoekende doelman. Stijn blijft ijzig kalm en trapt de 1-0 overhoeks binnen. De Jerommekes domineren en Paul komt niet in de problemen. Roy verstuurt een goede voorzet naar de tweede paal waar Stijn zeer knap de bal in doel kopt, 2-0 na 10 minuten.
De 3-0 laat niet lang op zich wachten. Bjorn staat op de goede plaats om een strakke voorzet voorbij een kansloze doelman te duwen. Nico is op zoek naar de topschuttertitel en voegt de daad bij het woord. Een mooi geplaatst schot van op zo’n 20 meter en de 4-0 is een feit. Het lot is Nico niet altijd gunstig gezind. Nog voor de rust treft hij 2x de paal. De forfaitscore komt er toch nog. Duffy trapt een vrije trap staalhard langs de muur, de keeper had opnieuw geen verhaal.
De tweede helft is dus overbodig en zo spelen de Jerommekes ook. Vele wissels (Gerald, Thomas, Martijn en Rob nemen de taken over van Kurt, Jacky, Stijn en Paul in de 2e helft) zorgen voor veel balverlies en slechte combinaties. Gevolg is dat een gekraakt schot van Martijn het enige wapenfeit van de thuisploeg is in de tweede helft. De bezoekers komen een stuk beter voor de dag en Jacky, die tijdens de rust Paul in doel heeft vervangen, moet zich enkele keren onderscheiden. Hij wordt toch één keertje geklopt maar de overwinning van de Jerommekes kwam nooit in gevaar. 
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Stijn Schuurmans
2 – 0 Stijn Schuurmans
3 – 0 Bjorn Van Samang
4  - 0 Nico Claes
5 – 0 Duffy
5 – 1 Vet.Eksel
 
Jerommekes 1 - Vet.Lindelhoeven : 2 - 9
 
Zaterdagmiddag rond de klok van 3 uur zorgt een lekker zonnetje ervoor dat het een ideaal voetbalweer is. Coach Kurt kan op enkele uitzonderingen na (Stijn, Mario, Kurt, ... )over een brede kern beschikken van 15 man en heeft dus keuze genoeg om een deftig elftal tussen de lijnen te krijgen. De wedstrijd begint dan ook uitstekend voor de Jerom : een mooie uitgesponnen actie komt uiteindelijk in de voeten terecht van Gert en die trapt de 1 - 0  op het bord ! Het startsein helaas voor de mannen van Lindelhoeven om wakker te schieten, en hoe ! Met enkele mooie combinaties, enkele defensieve blunders en ook wel met de nodige meeval lopen ze nog voor de rust uit tot 1 - 8 !!!! 
Tijdens de rust heeft coach Kurt heel wat werk, niet alleen taktisch maar ook psychisch :-)  Na de nodige wissels en wat peptalk wordt er aan de 2e helft begonnen. Al gauw blijkt dat enerzijds de Jerom iets beter in zijn spel zit en anderzijds dat Lindelhoeven de voet wat van het gas heeft gehaald. Benny mildert de score nog tot 2 - 8, helaas weten de veteranen van Lindelhoeven de netten ook nog eens bol te zetten. Gelukkig blijft het daarbij en kan er snel aan de 3e helft begonnen worden.
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 Gert Bloemen
1 - 1 --> 1 - 8 Vet.Lindelhoeven
2  - 8 Benny Lunenburg
2 - 9 Vet.Lindelhoeven
 
Veteranen Gerdingen – Jerommekes 1 : 3 – 2 
 
Vandaag trekt de selectie van de Jerommekes naar Beek! Een van de verste verplaatsingen uit deze spannende competitie. De vorige confrontatie met deze tegenstander werd met 4-1 gewonnen. Maar de Jerommekes behalen sinds de zomerstop wisselvallige resultaten en dus moeten we ook vandaag weer vol aan de bak.
Een 17-koppige selectie reist mee naar Beek en hieruit springt één opvallende naam in het oog. Paul Van Rijswijck is er sinds hele lange tijd terug bij en heeft zijn tennisracket weer omgeruild voor zijn voetbalschoenen. De ontbrekende namen zijn Roy, Stijn, Jef en Duffy.
Waar het in het verleden zo moeilijk was om voldoende spelers te vinden om überhaupt te kunnen voetballen is het nu zo ver gekomen dat het moeilijk is om tussen al dit voetballend talent de juiste elf te kiezen. Onze coach begint met Ronny in doel en een viermansdefensie die gevormd wordt door Bram, Gerald, Kris en Jacky. Het middenveld bestaat uit Kurt, Benny, Martijn en Gert. Diep in de spits moeten Bjorn en Mario voor de doelpunten zorgen. 
Over de eerste helft kunnen we kort zijn. De Jerommekes krijgen werkelijk niets klaar en een ver schot van Kurt dat recht in de handen van de doelman komt is ons enige wapenfeit. De thuisploeg doet het een stuk beter en scoren 2x. Een splijtende pass door onze defensieve rangen zet de aalvlugge spits alleen voor doel en die mist niet. Even later een vervelende voorzet vanaf de linkerflank die tot ieders verbazing zomaar in doel dwarrelt.
Tijdens de rust heeft onze coach dus het nodige puzzelwerk en met Joris, Thomas, Yannick, Paul, Rob en Yves heeft hij wel mogelijkheden genoeg. Thomas, Yannick en Yves hervormen de verdediging, Joris speelt in steun van Benny en Paul mag zich in het aanvallend compartiment bewijzen.
Benny zet ons op scherp en voegt meteen de daad bij het woord. Met een fantastische knal zet hij de aansluitingstreffer op het bord. Meteen na de aftrap zorgt slap verdedigen ervoor dat het onmiddellijk 3-1 staat. De thuisploeg kan nu rustig loeren op de counter en geven de bal aan de Jerommekes.
Een mooie aanval tussen Benny en Paul wordt door die eerste in twee tijden in doel gelegd, 3-2 en het dertiende doelpunt alweer voor onze spelverdeler. De Jerommekes dreigen nog enkele keren maar verder dan een paar schuchtere schoten komen we niet meer. Een tweede nederlaag op rij is het harde verdict. Volgende week wacht ons een absolute kraker, de Veteranen uit Lindelhoeven. 
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Vet.Gerdingen
2 – 0 Vet.Gerdingen
2 – 1 Benny Lunenburg
3 – 1 Vet.Gerdingen
3 – 2 Benny Lunenburg
 
Jerom 1 – Vet. Weyerken : 4 - 5 
 
Onder een stralend zonnetje spelen de Jerommekes vandaag tegen de veteranen uit Weyerken. Een sterke tegenstander waar we al meermaals van verloren. Met Scavoni (ex-Lierse) hebben ze dan ook een pak klasse en ervaring tussen de lijnen lopen.
Kurt kan opnieuw rekenen op doelman Ronny. Daarnaast zijn er nog 15 andere Jerommekes die de bezoekers het vuur aan de schenen willen leggen. De verdediging bestaat daarom uit Thomas, Gerald, Kris en Yves. Het middenveld wordt gevormd door Benny, Joris, Duffy en Roy. Diep in de spits moeten Stijn en Nico voor de goals zorgen.
Beide teams staan klaar en Jimmy fluit de eerste helft op gang. De gebruikelijke studieronde in de openingsminuten maakt wel al duidelijk dat er twee goede elftallen tussen de lijnen lopen. De Jerommekes zorgen voor het eerste gevaar. Roy ziet Nico vrij staan aan de tweede paal maar een bezoekende verdediger kan de bal nog juist ontzetten.
De goal valt dan toch. Duffy pakt de bal heerlijk op de slof en die verdwijnt prachtig in de bovenhoek, 1-0. Het spel gaat dan beter op en neer en ook Weyerken komt goed opzetten. In enkele minuten tijd draaien ze de rollen helemaal om en nemen ze de leiding met 2 mooie goals. Dan ziet Benny zijn moment gekomen en vlamt het leer van verre afstand fantastisch in de haak, 2-2! Daarna krijgen we nog enkele kansen maar voor de rust wordt er niet meer gescoord.
Dat gebeurt na rust wel. De bezoekers snijden door onze verdediging en Ronny haalt de doorgebroken speler neer. De penalty wordt feilloos omgezet, 2-3. De goal had echter niet mogen vallen aangezien er een duidelijke fout op Kurt aan vooraf ging. Meteen daarna staat het zelfs 2-4. Een counter uit het boekje en de Jerommekes staan plots twee goals in het krijt.
Mario is in de tweede helft Nico komen vervangen en die staat even later goed opgesteld om een voorzet van Stijn in doel te tikken, 3-4. Martijn zorgt vlak daarna bijna voor de gelijkmaker maar zijn uithaal met links spat uiteen op de lat. Ook Benny treft daarna nog eens de lat en dan krijgen we een koude douche. Opnieuw scoren de bezoekers uit een halve kans, 3-5. 
Een spectaculair slotoffensief is het gevolg en Benny treft opnieuw de paal met zijn vrije trap. Mario staat in de rebound echter op de juiste plaats en het staat 4-5. Daarna wordt de match nog iets intenser en zijn er nog enkele verhitte discussies maar doelpunten vallen er niet meer. 
De Jerommekes speelden een van hun beste matchen, scoorden enkele zeer fraaie goals maar het zijn de efficiënte  bezoekers uit Weyerken die aan het langste eind trekken.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Duffy
1 – 1 Wyerken
1 – 2 Wyerken
2 – 2 Benny Lunenburg
2 – 3 Wyerken
2 – 4 Wyerken
3 – 4 Mario Winters
3 – 5 Wyerken
4 – 5 Mario Winters
 
Jerommekes – KWB Lindel : 3 – 1 
 
De Jerommekes trekken vandaag ten strijde tegen KWB Lindel. Dit was tevens onze eerste tegenstander in 2016 en werd verslagen met 1-6. De tweede ploeg van de Jerommekes gaf om 14u al het goede voorbeeld en blikt de Vriendenkring in met 13-1!
 
Opnieuw kan coach Kurt rekenen op een ruime selectie. Jef en Mario zijn op vakantie, Thomas heeft werkverplichtingen. Op dat vlak gaat het de tegenstander minder voor de wind. Zij brengen slechts 8 spelers mee uit Lindelhoeven. Stijn, Kris en Kurt spelen de eerste helft met hun mee zodat ook zij met een volwaardig elftal aan de aftrap kunnen verschijnen.
 
Voor de gelegenheid rekenen we nog eens op onze toekomstige doelman Ronny. Momenteel nog onder contract bij de Lilse Bosuilen maar onze technische staf is druk in de weer om van hem een echt Jerommeke te maken.
 
De match wordt op gang gefloten door Jimmy en de eerste kansen zijn voor de Jerommekes. Martijn klopt de doelman maar zijn kopbal wordt van de lijn gehaald en even later mikt Benny zijn schot recht tegen een eigen ploegmakker! De verdiende voorsprong komt er dan toch. Nico kan een voorzet van Bram gemakkelijk tegen de touwen prikken, 1-0. Even later staat Nico opnieuw aan het kanon en verdubbelt de score, 2-0. Nog voor de rust maakt Nico zijn hattrick compleet. Drie kansen, drie doelpunten.
 
Vlak voor rust kan Joris vrij inkoppen op een hoekschop maar Martijn staat ongelukkig in de weg. Jimmy fluit hierbij de eerste helft ten einde.
 
De tweede helft is een maat van niets. Duffy en Jacky doen mee met de bezoekers en Nico gaat op jacht naar zijn 14e goal van het seizoen. De grootste kansen zijn wel weer voor de Jerommekes. Rob knalt van dichtbij op de lat en ook Nico kan de doelman niet meer  verslaan. Duffy is wel van waarde voor de bezoekers en trapt de 3-1 tegen de netten.
 
Helemaal op het einde van de match krijgen Roy en Gert nog twee dikke kansen maar hun doelpogingen vinden het kader niet. Zo eindigt de match op een 3-1 overwinning. Volgende week krijgen we met de veteranen van Weyerken een stevige tegenstander op bezoek.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Nico Claes
2 – 0 Nico Claes
3 – 0 Nico Claes
3 – 1 KWB Lindel
 
Veteranen Hoek VV -  S.C. Jerommekes 1 : 2 – 1 
 
De Jerommekes maken vandaag de verplaatsing naar de Scoutsrally in Neerpelt. Op deze gezellige locatie nemen we het op tegen Hoek VV. Enkele weken geleden moesten we met een 3-4 thuisnederlaag nipt het onderspit delven. Tijd voor revanche!
Onze technische staf kan vandaag kiezen uit 17 fitte spelers! Nico en Yannick zijn er na langdurige afwezigheid terug bij, Gerald is op tijd hersteld van zijn blessure en Jacky speelt vandaag zijn 750e match voor de Jerommekes! Keuze genoeg dus voor coach Kurt en hij brengt de volgende 11 spelers aan de aftrap: Jacky (doelman), Bram, Gerald, Yves, Thomas (verdediging), Gert, Benny, Joris, Roy (middenveld), Bjorn en Mario (aanval). Op de bank krijgt Kurt het gezelschap van Nico, Yannick, en Duffy. Wegens een spelerstekort bij de thuisploeg verdedigen Martijn en Kris vandaag hun clubkeuren.
De match begint aan een gezapig tempo en het voetbal is op deze moeilijke grasmat niet hoogstaand. De eerste kansjes komen op naam van Hoek VV al zijn de schoten niet gekadreerd. Ook de Jerommekes komen een aantal keer goed opzetten maar scoren lukt niet. 
De goal valt aan de overkant. Een voorzet richting tweede paal wordt simpel in doel gedevieerd. Het protest wegens buitenspel baat niet en Hoek VV mag gaan rusten met de 1-0 voorsprong.
Tijdens de rust blijft Benny in de kleedkamer en wijzigt Kurt het elftal op 3 plaatsen. Duffy en Yannick komen de defensieve rangen versterken en Nico pakt de plaats in van Benny.
Het tempo ligt in de tweede helft een stuk hoger. De Jerommekes kiezen vol voor de aanval en dus kan Hoek VV op de counter spelen. De grootste kansen zijn voor de bezoekers. Nico zijn schot is hard maar vliegt een metertje langs de goal.
Hoek VV kan wel een van zijn kansen verzilveren. Met drie passes steken ze het hele veld over en kunnen ze makkelijk de 2-0 op het bord zetten. Kurt komt dan nog Mario vervangen en de Jerommekes veroveren de greep op het middenveld, Hoek VV kijkt de kat uit de boom. Nico kan na een hele mooie actie van Roy de aansluitingstreffer nog scoren maar Hoek VV trekt ook vandaag aan het langste eind, 2-1.
 
Scoreverloop : 
 
1 – 0 Hoek VV
2 – 0 Hoek VV
2 – 1 Nico Claes 
 
Jerom 1 – Herkol : 3 - 0 
 
Na de korte interlandbreak staat er dit weekend weer cafevoetbal voor de deur! De Jerommekes nemen het in eigen huis op tegen de streekgenoten van Herkol.  De weergoden zijn ons alvast goedgezind, nu de voetbalgoden nog! 
Coach Kurt beschikt over 14 spelers en brengt volgende basiself aan de aftrap. Kurt staat wegens onze immer durende zoektocht naar een vaste doelman zelf onder de lat. De defensieve krachten zijn Bram, Gerald, Kris en Thomas. Benny en Joris zijn de spelmakers op het middenveld. Martijn en Gert nemen de flanken voor hun rekening. In de spits kan Mario rekenen op de TGV van Jerom 2, Bert.  Voorts zitten Rob, Stijn en Bjorn op de bank.
Scheidsrechter Jimmy fluit de match een eerste keer op gang en de Jerommekes trekken meteen het laken naar zich toe. Mario krijgt het eerste kansje maar besluit op de doelman. Even later is de bezoekende goalie toch verslagen door een schot in de korte hoek van Joris. De thuisploeg drukt door en verdubbelt de score. Benny gooit de bal blindelings in de 16-meter waar Bert goed voor zijn man komt en de 2-0 tegen de netten prikt.
De bezoekers komen enkele keren dreigen maar verder dan wat afstandsschoten en corners krijgen ze niet bijeen gevoetbald. Jimmy fluit ondertussen bij een verdiende voorsprong de eerste helft ten einde.
Tijdens de rust wijzigt Kurt de ploeg op verschillende posities. Benny en Mario worden respectievelijk vervangen door Stijn en Bjorn terwijl Rob in plaats van Gert zijn snelheid mag etaleren op de rechterflank. Door deze wissels is ons begin van de tweede helft wat moeizaam en gaat het spel beter over en weer.
Bijna profiteert Herkol hiervan. Een vrije trap spat uiteen op de dwarsligger en Kurt maakt enkele hoge ballen onschadelijk. Gerald moet een kwartier voor affluiten het terrein geblesseerd verlaten. Gert neemt zijn positie in. Onze defensie speelde een beresterke match en heeft nagenoeg niets weggegeven.
De Jerommekes blijven de controle behouden en steken nog enkele keren hun neus aan het venster. Martijn is het eindstation van een mooie aanval en krult de 3-0 buiten het bereik van de doelman. De match is nu helemaal gespeeld en ei zo na kan Thomas de kroon op het werk zetten maar zijn schot likt de lat. Jimmy kijkt nog een laatste keer op zijn horloge en de Jerommekes kunnen onder een stralende zon klinken met nodige gerstenat op hun droge overwinning.
 
Scoreverloop : 
 
1 - 0  Joris Bloemen
2 - 0  Bert Corstjens
3 - 0  Martijn Jakubka
 
Jerom 1 - Hoek VV : Under construction :-) 
 
KFC HAMONT 99 - Jerom 1 : 2 - 5
 
Zatermiddag 16u15, onder een mooi zomers zonnetje geven de jerommekes vandaag partij aan onze buren van Hamont. Ondanks het grote aantal afwezigen, slagen we er toch opnieuw in een voltallige kern af te vaardigen. Coach Kurt kiest bij zijn start-elftal voor Ronny in doel, als achterhoede Yves, Kris, Duffy en Gerald. Een middenveld bestaande uit Gert, Roy, Joris en Benny die in steun speelt van onze spitsen Stijn en Mario. Zelf bekijkt Kurt het met deskundige ogen van de zijkant.
 
Bij de start van de partij is al snel duidelijk dat de jerommekes de sterkere partij zijn vandaag. De bal wordt vlot rondgespeeld met Joris en Benny die het middenveld dirigeren. Grote kansen blijven echter uit, maar ook Hamont krijgt geen enkele kans in elkaar geknutseld. Na 10 min valt Yves geblesseerd uit en neemt Kurt zijn plaats in. De jerommekes hebben de partij stevig in handen maar komen door 2 defensieve blunders toch op een 2 - 0 achterstand ! 
 
Tijdens de rust wordt iedereen nog eens goed wakker geschud en dit heeft duidelijk resultaat : binnen de 2 minuten wordt de 0 - 2 rechtgezet en prijkt de 2 - 2 op het bord. Eerst kopt Benny op voorzet van Gert prachtig gekruist binnen ( 1 - 2 ), meteen daarop wordt Stijn alleen voor de keeper gezet en trapt hij de gelijkmaker binnen ( 2 -2 ). Dit is het sein voor de jerommekes om door te duwen. Verschillende kansen worden naar goede gewoonte vakkundig de nek omgewrongen maar uiteindelijk komt de 2 - 3 er toch : Mario zet een strafschop ( na een handsbal ) feilloos om. Hamont sputtert vervolgens nog even tegen maar wanneer Gert ( of Mario ?? ) de 2 - 4 tegen de touwen jaagt is de match helemaal gespeeld. Benny maakt er kort voor tijd nog 2 - 5 van, waarna de scheidsrechter een einde maakt aan de partij. Tijd voor de 3de helft en op naar volgende week ! 
 
Scoreverloop :
 
1- 0 KFC Hamont
2 - 0 KFC Hamont
2 - 1 Benny Lunenburg
2 - 2 Stijn Schuurmans
2 - 3 Mario Winters
2 - 4 Gert Bloemen
2 - 5 Benny Lunenburg
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jerom 1 – KWB Kaulille : 3 - 4
 
De zomerstop is weer voorbij, de Jerommekes verzamelen opnieuw op de Buitenheide. Maar liefst 13 afmeldingen voor de topper tegen Kaulille. Een vijftal gastspelers vervolledigen de kern. Frederik, Philippe, Tom en Ronny zijn geen onbekenden voor ons, Jesse heeft het nodige balgevoel geleerd in andere balsporten.
 
Kurt zet Ronny in doel met daarvoor Tom, Gerald, Kris en Jacky in de defensie. Martijn en Frederik vormen de as op het middenveld. Roy en Gert nemen de flanken voor hun rekening. Philippe en Jesse moeten voor de gelegenheid ons van doelpunten voorzien.
 
Het is echter Roy die met zijn 8ste doelpunt van 2016 ons op voorsprong schiet! Kaulille profiteert nadien optimaal van een misser in onze verdediging en komen snel op gelijke hoogte. We steken daarna nog één keer het neus aan het venster via een strak schot van Frederik dat maar nipt over de dwarsligger vliegt. De bezoekers kunnen vlak voor de rust wel nog scoren en gaan met een voorsprong de rust in.
 
Tijdens de rust komen Kurt, Thomas en Bram in de ploeg en buigen we de situatie helemaal om. Kurt lokt een strafschop uit, Martijn stuurt de keeper de verkeerde kant uit. Vlak daarna kapt Kurt zich goed vrij en verschalkt de doelman met een knap gekruist schot. Wat een invalbeurt van onze coach!
 
We mogen in dit verslag ook zeker niet de prestatie van onze gelegenheidsref Thieu niet vergeten te vermelden. Bij afwezigheid van Jimmy leidt hij het spel in goede banen vanuit de middencirkel.
 
De wedstrijd kabbelt naar het einde en Kaulille komt beter in de match. Ze nemen het spel volledig in handen en scoren tweemaal op korte tijd waardoor de tussenstand op 3-4 komt te staan. Dit wordt uiteindelijk ook de eindstand al was Gert nog zeer dicht bij de gelijkmaker.
 
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Roy Lemmens
1 – 1 Kaulille
1 – 2 Kaulille
2 – 2 Martijn Jakubka
2 – 3 Kurt Vrijsen
3 – 3 Kaulille
3 – 4 Kaulille
 
Jerom 1 – Veteranen KFC Hamont '99 : 2 - 5
 
De laatste match van de heenronde wordt afgewerkt in een derby tegen de veteranen van KFC Hamont. Een ploeg die altijd duchtig gebruik maakt van de competitiestop en stelt enkele spelers op die geregeld in het A-elftal staan van KFC.
 
Het ziet er dus naar uit dat in dit regenachtige weer een felle strijd gestreden zal worden. Kurt vervangt Jimmy als scheidsrechter, Benny en Bjorn zijn geblesseerd en daarnaast missen we nog enkele spelers waardoor er enkele spelers op een ongewone positie spelen. Hierdoor rekenen we op onze gastspeler Tom!
 
Kris staat in doel. De verdediging bestaat uit Bram, Duffy, Jef en Tom. Het centrale duo wordt gevormd door Martijn en Joris. Op de flanken spelen Roy en Gert en diep in de spits moeten Yves en Stijn de bezoekende defensie het leven zuur maken.
 
Hamont begint het beste aan de match maar het zijn de Jerommekes die op voorsprong komen! Joris knalt de bal prachtig in de haak! Maar dat is dan ook de enige kans die we in de eerste helft bij elkaar voetballen. Hamont tikt ons van het kastje naar de muur en we slikken dan ook drie goals voor de rust, 1-3 bij de koffie.
 
Na de rust komen Jacky en Gerald in het elftal. Gerald speelt voor de eerste keer in tientallen jaren nog eens in de spits, Jacky neemt zijn vertrouwde linksback positie in.
 
Het spelbeeld verwatert letterlijk en figuurlijk en het eerste kwartier na de pauze heeft weinig om het lijf. Wanneer Joris op een vrije trap van Duffy de aansluitingstreffer binnen kopt krijgen we vlak erna de kans op de gelijkmaker. Stijn ontfutselt de bal van de doelman maar moet dan te ver uitwijken en besluit in het zijnet.
 
Daarna kunnen we de bezoekers niet meer bedreigeg en Hamont geeft ons 5 minuten voor tijd het nekschot, 2-4. Na een handsbal van Bram legt de Hamontse linksbuiten de 2-5 eindscore vast. Kris pakte tussendoor nog twee fantastische ballen waardoor de einduitslag al bij al nog meevalt!
 
Scoreverloop :
 
1 – 0  Joris Bloemen
1 – 1  KFC Hamont
1 – 2  KFC Hamont
1 – 3  KFC Hamont
2 – 3  Joris Bloemen
2- 4  KFC Hamont
2 – 5  KFC Hamont
 
Jerom 1 – KWB Boseind : 3 - 3
 
In afwachting van ons B-elftal dat om 15u in Bordeaux tegen Ierland speelt bekampen wij, zoals vorige week, de mannen uit Boseind. Ondertussen wordt onze kantine volledig in orde gebracht. De frigo's worden gevuld en de frietketels worden boven gehaald. Alles is aanwezig om er een fijne voetbalmiddag van te maken.
 
Coach Kurt stuurt de volgende elf namen het veld op: Kris staat in doel, de defensie bestaat uit Bram, Duffy, Gerald en Yannick. Op het middenveld lopen Yves, Joris, Benny en Martijn. Het spitsenduo wordt gevormd door Mario en Stijn. Onze breedte is onze sterkte want toppers Bjorn, Kurt, Jacky en Jef moeten de eerste helft langs de zijlijn volgen.
 
De match kan niet beter beginnen voor ons. Duffy rukt op en gooit de bal voor doel waar Stijn er met een vallende kopbal 1-0 van maakt. Knappe goal en een vroege voorsprong voor de Jerommekes die daarna het beste van het spel hebben. Ondanks het meeste balbezit blijft het nadien bij enkele schuchtere pogingen. Wanneer Boseind toch eens komt opzetten houdt Kris de 1-0 op het bord met een mooie beenveeg. Even later is hij toch geklopt wanneer een aanvallende middenvelder vrijstaand de 1-1 in doel kopt. Kris was kansloos tegen deze buffelstoot.
 
De Jerommekes zetten opnieuw koers naar het doel van de tegenstander en bij de eerste grote kans is het meteen raak. De doelman bokst een voorzet van Benny in de voeten van Martijn die makkelijk de 2-1 in doel legt. Toch gaan de Jerommekes niet met een voorsprong de rust in. Een ingestudeerd nummertje op een vrije trap levert een mooi doelpunt op voor Boseind. 2-2 bij de rust.
 
Tijdens de rust zijn er heel wat wijzigingen en dat komt ons spel niet meteen ten goede. Het is dan ook de uitploeg die de beste kansen krijgt en ook als eerste keer scoort. Oog in oog met Kris faalt de bezoekende spits niet. Boseind komt zo voor de eerste keer op voorsprong, 2-3.
 
De Jerommekes krijgen enkele kleine kansen via Bjorn en Stijn maar een kwartier voor tijd haalt Jacky een doorgebroken speler neer. Scheidsrechter Jimmy geeft hem de gele kaart en bijhorende time-out van 5 minuten. We doorstaan echter deze periode met een man minder, meer nog, we komen op gelijke hoogte. Bjorn wordt onderuit getrapt in de 16, Benny zet de penalty feilloos om, 3-3. Achteraf kreeg Bjorn de nodige verzorging en bleek dat hij bij die penaltyfase een armbreuk heeft opgelopen.
 
De match heeft daarna niet veel meer om het lijf en eindigt op een terechte en spectaculaire 3-3 waarin de toeschouwer de enige winnaar was.
 
Scoreverloop :
 
1 – 0 Stijn Schuurmans
1 – 1 KWB Boseind
2 – 1 Martijn Jakubka
2 – 2 KWB Boseind
2 – 3 KWB Boseind
3 – 3 Benny Lunenburg
 
 Jerom 1 – KWB Boseind : 2 – 1 
 
Een dag na de openingsmatch op het EK in Frankrijk laden de sterren van de Jerommekes zich op om partij te geven aan één van de zwaarste tegenstanders uit de reeks, KWB Boseind. Een ploeg die altijd met een jong elftal vrank en vrij voetbal op de mat legt.
 
Coach Kurt kan niet op tijd aanwezig zijn en geeft aan Kris de taak om de opstelling te bepalen. Hij kiest ervoor om zelf in doel te staan. Voor hem staan Bram, Duffy, Gerald en Jef. Het middenveld wordt bevolkt door Roy, Martijn, Joris en Gert. Diep in de spits moeten Stijn en Yves proberen het leven van de bezoekende verdediging zuur te maken. Yannick en Jacky beginnen op de bank.
 
Al van bij de afrap wordt het duidelijk dat we vanachter de boel op slot moeten gooien. Boseind eist meteen de bal op en voetballen makkelijker dan de Jerommekes. Onze verdediging geeft echter geen krimp en ook op het middenveld wordt er goed druk gezet. Door de focus op de defensieve taak krijgen onze spitsen in de eerste 20 minuten geen enkele bruikbare bal.
 
De grootste kansen komen daarna. Martijn stuurt Roy alleen op de keeper af maar het is de laatstgenoemde die als winnaar uit het duel komt. De bezoekende doelman is even later wel geklopt maar Stijn ziet zijn poging op de lat belanden. 0-0 is de ruststand.
 
Yannick komt in de tweede helft Yves vervangen en Jacky brengt achterin nog wat extra ervaring met zich mee. Ook de bezoekers brengen een aantal frisse krachten in.
 
De bezoekers starten het best en krijgen meteen een grote kans. Kris verkleint zijn hoek echter goed en staat pal op een ingeving van de rechtsbuiten. Boseind trekt zich op aan deze kans en dreigen nu meer als in de eerste helft. Kris heeft een aantal goede reddingen in huis maar moet zich toch een keer gewonnen geven. Op het afstandsschot staat hij nog pal maar de rebound wordt vanuit een scherpe hoek toch binnen getrapt.
 
De Jerommekes kijken tegen een achterstand aan maar op basis van de eerste helft verdienen ze toch een doelpunt. En dat komt er ook. Gert draait zich goed vrij en lanceert Roy met een splijtende pass die de bal overhoeks in doel trapt. Knappe goal van de Jerommekes.
 
Kris pakt daarna nog eens uit met een schitterende redding en ook Gert brengt redding op de lijn. De Jerommekes slepen zich naar het einde van de match. Wanneer er nog 1 minuut op de klok staat wordt Stijn een laatste keer de diepte in gestuurd door Yannick. Stijn ziet Roy helemaal vrij staan op de linkerflank en brengt onze linkspoot weer oog in oog met de doelman. Koeltjes legt hij de bal in de korte hoek, 2-1! In extremis beslissen we de match in ons voordeel. Een deugddoende overwinning nadat we de voorbije twee matchen niet konden winnen en maar liefst 12 tegengoals slikten.
 
Volgende week krijgt Boseind een kans op revanche want dan spelen we om 13u opnieuw tegen mekaar op de Buitenheide in Achel. Hopelijk geven we dan het goede voorbeeld voor onze Rode Duivels die een uur later aantreden op het EK.
 
Scoreverloop : 
 
0 – 1  KWB Boseind
1 – 1  Roy Lemmens 
2 – 1  Roy Lemmens
 
Verslag KWB Eksel – Jerommekes 1
 
We zakken vandaag af naar het veld van KWB Eksel. Ons eigen plein op de Buitenheide beschikt niet over het nodige drainagesysteem en was onbespeelbaar door de grote hoeveelheid neerslag die de voorbije week met bakken uit de hemel viel.
 
Coach Kurt beschikt deze week over 16 fitte spelers. Jacky Bloemen gaat na een lange blessure op zoek naar zijn 750e match voor de Jerommekes. Kurt kiest voor de volgende basiself: Kurt, Bram, Gerald, Duffy, Jef, Roy, Joris, Martijn, Gert, Bjorn en Thomas. Op de bank zitten Jacky, Stijn, Kris, Mario en Yannick. Benny is voor een nog onduidelijke reden niet bij vandaag.
 
De match komt traag op gang. Grote kansen zijn er niet te noteren tot we een mooie aanval in elkaar boksen. Bram  rolt de rechterflank op en legt de bal perfect terug tot bij Martijn die vrijstaand de 0-1 in doel trapt. Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong. Binnen de 5 minuten is Kurt kansloos op de 1-1. Toch gaan we met een goed gevoel de rust in. Deze keer rolt Roy de linkerflank op en kan Thomas de bal in een lege goal tikken.
 
Tijdens de rust gebeuren er heel wat wissels. Onder andere Mario en Stijn vormen het nieuw spitsenduo. Ook de verdediging wordt volledig omgewisseld. Jacky en Yannick nemen de backposities voor hun rekening. Kris komt centraal achterin langs Gerald te staan.
 
Het is even zoeken naar de automatismen maar al vlug vergroten we de tussenstand. Roy zet zich goed door op links en zet de 1-3 met een gekruist schot op het bord. Even later lijkt de match helemaal beslist wanneer een voorzet van Martijn in eigen doel wordt gedevieerd, 1-4.
 
Vanaf dan gaat het hard. De thuisploeg blaast de match nieuw leven in met de 2-4. Joris kopt een hoekschop van Duffy in doel, 2-5 en daarna dient Eksel ons opnieuw van antwoord. De 3-5 komt valt te gemakkelijk.
 
Joris kopt op identieke wijze een corner van Duffy in doel. Met nog maar enkele minuten te spelen staat het 3-6. We denken dat de buit binnen is maar niets is minder waar. In een knotsgekke slotfase walst Eksel volledig over ons heen. De 4-6 is van sublieme kwaliteit en ook de 5-6 komt er na een mooie aanval.
 
Helemaal op het einde maakt Eksel ook nog eens de 6-6! Een serieuze domper na de zware nederlaag van vorige week. (6-0 red.) Hoewel we in de tweede helft nog enkele kansen hebben gemist en een zondagsschot van Mario op de lat viel is het gelijkspel een opmerkelijk maar correct resultaat.
KWB Eksel – Jerommekes 1 : 6 - 6
 
We zakken vandaag af naar het veld van KWB Eksel. Ons eigen plein op de Buitenheide beschikt niet over het nodige drainagesysteem en was onbespeelbaar door de grote hoeveelheid neerslag die de voorbije week met bakken uit de hemel viel.
 
Coach Kurt beschikt deze week over 16 fitte spelers. Jacky Bloemen gaat na een lange blessure op zoek naar zijn 750e match voor de Jerommekes. Kurt kiest voor de volgende basiself: Kurt, Bram, Gerald, Duffy, Jef, Roy, Joris, Martijn, Gert, Bjorn en Thomas. Op de bank zitten Jacky, Stijn, Kris, Mario en Yannick. Benny is voor een nog onduidelijke reden niet bij vandaag.
 
De match komt traag op gang. Grote kansen zijn er niet te noteren tot we een mooie aanval in elkaar boksen. Bram  rolt de rechterflank op en legt de bal perfect terug tot bij Martijn die vrijstaand de 0-1 in doel trapt. Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong. Binnen de 5 minuten is Kurt kansloos op de 1-1. Toch gaan we met een goed gevoel de rust in. Deze keer rolt Roy de linkerflank op en kan Thomas de bal in een lege goal tikken.
 
Tijdens de rust gebeuren er heel wat wissels. Onder andere Mario en Stijn vormen het nieuw spitsenduo. Ook de verdediging wordt volledig omgewisseld. Jacky en Yannick nemen de backposities voor hun rekening. Kris komt centraal achterin langs Gerald te staan.
 
Het is even zoeken naar de automatismen maar al vlug vergroten we de tussenstand. Roy zet zich goed door op links en zet de 1-3 met een gekruist schot op het bord. Even later lijkt de match helemaal beslist wanneer een voorzet van Martijn in eigen doel wordt gedevieerd, 1-4.
 
Vanaf dan gaat het hard. De thuisploeg blaast de match nieuw leven in met de 2-4. Joris kopt een hoekschop van Duffy in doel, 2-5 en daarna dient Eksel ons opnieuw van antwoord. De 3-5 komt valt te gemakkelijk.
 
Joris kopt op identieke wijze een corner van Duffy in doel. Met nog maar enkele minuten te spelen staat het 3-6. We denken dat de buit binnen is maar niets is minder waar. In een knotsgekke slotfase walst Eksel volledig over ons heen. De 4-6 is van sublieme kwaliteit en ook de 5-6 komt er na een mooie aanval.
 
Helemaal op het einde maakt Eksel ook nog eens de 6-6! Een serieuze domper na de zware nederlaag van vorige week. (6-0 red.) Hoewel we in de tweede helft nog enkele kansen hebben gemist en een zondagsschot van Mario op de lat viel is het gelijkspel een opmerkelijk maar correct resultaat.
 
Scoreverloop :
 
0 - 1  Martijn Jakubka
1 - 1  KWB Eksel
1 - 2  Thomas Meurkens
1 - 3  Roy Lemmens
1 - 4  Own-goal
2 - 4  KWB Eksel
2 - 5  Joris Bloemen
3 - 5  KWB Eksel
3 - 6  Joris Bloemen
4 - 6  KWB Eksel
5 - 6  KWB Eksel
6 - 6  KWB Eksel
 
Vet.Eksel - Jerom 1 : 6 - 0
 
Volgens Gert in één woord samen te vatten : BARSLECHT !
 
 
Jerom 1 – Olympic Kreyel : 0 - 4
 
Vandaag krijgen we met Olympic Kreyel een goede tegenstander over de vloer. Ook zij kampen de laatste tijd met spelerstekorten en hebben hun kern kunnen aanvullen met enkele spelers uit de competitie. Toch hebben ze slechts 10 man bij en dus zorgen wij voor hun elfde man. Gert speelt de eerste helft in het gele bezoekerstenue.
 
Voor de aftrap klinkt zowaar de Champions League-hymne in het Jerom-stadion. Met het oog op het EK volgende maand wordt onze accomodatie volledig in orde gemaakt zodat de matchen van onze Rode Duivels nauwkeurig kunnen worden geanalyseerd. 
 
Coach Kurt geeft de volgende 11 namen een basisplaats: Kurt, Bram, Duffy, Bjorn, Kris, Benny, Martijn, Roy, Joris, Mario en Rob. Topschutter Nico stapte gisteren in het huwelijksbootje en is er dus nog niet bij. Met Jacky, Yves en Gerald hebben we ook drie geblesseerden in de tribune zitten.
 
Na een korte studieronde is de eerste kans voor Rob, hij kopt een voorzet van Roy maar rakelings over. De volgende doelpoging komt op naam van Mario. Zijn volley op een crossbal van Benny belandt echter in het zijnet. De bezoekers raken één keer uit de ontknelling en scoren ook meteen. Kurt schuift ongelukkig uit en zo kan de losgebroken spits de bal simpel in doel leggen, 0-1. 
 
De Jerommekes eisen duidelijk de bal op en voetballen best aardig tot aan de 16-meter. De laatste pass laat echter te wensen over en onze spitsen krijgen geen bruikbare ballen. Bijna moeten we ook nog met een dubbele achterstand gaan rusten maar Kreyel trapt een wenkende kans op de paal.
 
In de tweede helft wisselen Martijn en Gert van truitje en doet Kurt enkele tactische wijzigingen. Rob trekt de keepershandschoenen aan, Kurt neemt centraal op het middenveld zijn positie in. Aangezien Kreyel loert op de counter spelen de Jerommekes de tweede helft in een 3-5-2. Bjorn wordt vanvoor de stormram. 
 
De wissels blijken ook te renderen. De Jerommekes krijgen via Mario meteen een goede kans maar die tikt de bal een metertje langs. Vlak daarna krijgen de Jerommekes het deksel op de neus. Rob staat pal op een krachtige kopbal maar in de herneming wordt hij met een zeer knap vluchtschot geklopt, 0-2 en een serieuze klap voor de thuisploeg die ze uiteindelijk ook niet meer te boven komen. Benny schildert nog wel een vrije trap op de lat maar de tegenaanvallen van Kreyel zijn dodelijk. 
 
De Jerommekes zijn op zoek naar een aansluitingstreffer maar zien de tegenstander verder uitlopen. De bezoekende spits omspeelt Rob en tikt de 0-3 in doel. Met een wereldgoal zet Kreyel nog de 4e kers op de taart en dienen ons zo een zware nederlaag toe. Na drie overwinningen worden we terug met de voetjes op de grond gezet.
 
Scoreverloop : 
 
0 - 1  Kreyel
0 - 2  Kreyel 
0 - 3  Kreyel
0 - 4  Kreyel
 
Lilse Bosuilen – Jerom 1 : 2 - 3
 
Het is zaterdagmiddag en de Jerommekes zakken met 11 spelers af naar de Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille. Om 16u wordt de match tegen de Lilse Bosuilen op gang gefloten. Het zal een lastige match worden. Wij hebben geen wissels, terwijl de thuisploeg over 18 man en dus over voldoende reserves beschikt. Hun kern werd wegens de zomerstop aangevuld met enkele beloftes van Lille VV.
 
Coach Kurt moet opnieuw sleutelen aan zijn basiself. Onder meer Stijn, Kris en Joris zijn er niet bij. Jef en Thomas daarentegen zijn opnieuw van de partij. Kurt staat zelf in doel. De verdediging bestaat uit Bram, Jef, Gerald en Yves. Het middenveld wordt bevolkt door Roy, Benny, Martijn en Gert. Diep in de spits moeten Bjorn en Thomas voor de doelpunten zorgen. 
 
De Jerommekes zitten in 2016 al aan 10 overwinningen en willen er graag een elfde aan toevoegen vandaag. Ze beginnen dan ook vol overtuiging aan de eerste helft en dwingen meteen enkele kansen af. Bram snelt alles en iedereen voorbij op de rechterflank, zijn schot wordt echter gepareerd door de doelman. Even later krijgen we een vrije trap op een leuke plaats. Benny krult de bal voorbij de muur en tussen de doelman zijn benen, 0-1.
 
Daarna krijgt Benny opnieuw een hoofdrol. Hij stuurt Thomas diep met de perfecte assist. Thomas laat de wenkende kans niet onbenut en het staat 0-2. Enkele minuten later een exacte copy van deze actie. Martijn stuurt Bjorn diep, maar die knalt de bal tegen de paal. 
 
Maar de Lilse Bosuilen creëren ook enkele kansen waarvan eentje wordt verzilverd. De ruststand is 1-2 en de thuisploeg kan naar harte lust wisselen en frisse krachten tussen de lijnen brengen.
 
Dat is ook te merken aan het spelbeeld in de tweede helft. De Jerommekes worden bij momenten zoek gespeeld en komen er amper aan te pas. De thuisploeg krijgen kans na kans en het duurt dan ook niet lang eer de gelijkmaker tegen de touwen hangt. Kurt was kansloos op het harde schot in de hoek. De Lilse Bosuilen lijk erop en erover te gaan maar missen de grootste kansen. Een keer waren de toeschouwers al aan het juigen, maar de middenvelder slaagt er nog in om voor een leeg doel de bal over de dwarsligger te jagen.
 
Een overwinning zou verdiend zijn voor de ploeg uit Lille en als Kurt dan toch geklopt wordt is er Yves nog die redding brengt op de lijn. De thuisploeg krijgt dan ook het deksel op de neus als Bjorn op een hoekschop van Benny de 2-3 in doel devieert. De Jerommekes geven deze voorsprong uiteindelijk niet meer weg en behalen hun elfde overwinning in deze jaargang!
 
Scoreverloop :
 
0 - 1  Benny Lunenburg
0 - 2  Thomas Meurkens
1 - 2  Lilse Bosuilen
2 - 2  Lilse Bosuilen
2 - 3  Bjorn Vansamang
 
Vet. Wijchmaal – Jerom 1 : 2 - 4
 
We zijn te gast op de voetbalhappening van de Veteranen uit Peer. Na de loting zijn het de Veteranen uit Wijchmaal die ons partij zullen geven. De Jerommekes hebben een goede herinnering aan de laatste voetbalhappening van Vaheja waar we Hoek VV afdroogde met 8-1.
 
We kunnen vandaag rekenen op Mario Winters, voormalig doelpuntenmachine van de Jerommekes. Ook Yannick Willekens is er weer bij, hij was enkele weken out met een blessure.
 
Benny Lunenburg maakt vandaag de opstelling. Het veld ligt er hobbelig bij en is tevens veel groter dan wij als caféploeg gewoon zijn. Hij kiest voor een 3-5-2 opstelling met Kurt in doel. Kris, Yves en Gerald vormen de driemansdefensie. Op het middenveld spelen Benny en Joris, geflankeerd door Martijn en Gert. Net achter de voorhoede speelt Bjorn in steun van Stijn en Mario. Yannick Willekens begint op de bank.
 
Het balbezit wordt meteen opgeeist door de Jerommekes maar de veteranen uit Wijchmaal komen er af en toe snel en gevaarlijk uit. Toch komen wij op voorsprong. Gert knalt een lang uitgesponnen aanval hard in doel, 0-1! Deze stand kunnen we echter niet lang volhouden. Een perfecte counter wordt simpel uitgespeeld, al zat er wel een buitenspelreukje aan.
 
Stijn krijgt voorin een vrije rol en dat werpt zijn vruchten af. Hij zet zich goed door tot in de 16-meter en hij verslaat de doelman met een gekruist schot, 1-2. Maar opnieuw komen de veteranen uit Wijchmaal op gelijke hoogte, dit keer uit duidelijk buitenspel. We gaan rusten met 2-2. 
 
De warmte begint in de tweede helft bij sommige spelers van Wijchmaal toch door te wegen. Zo komen de Jerommekes eigenlijk niet meer in de problemen en creëren kans na kans. In de eerste 10 minuten zorgt Kurt, die de keeperstrui aan Yves had gegeven, met gevaarlijke rushes voor de meeste dreiging. Joris Bloemen kopt een hoekschop tegen de paal maar even later maakt hij het goed met een knappe plaatsbal in de bovenhoek, 2-3. Stijn en Martijn wringen daarna nog enkele kansen vakkundig de nek om en zo blijft het toch nog spannend met maar 1 goal verschil. Gert legt de match in het einde in een definitieve plooi met zijn tweede goal van de namiddag, 2-4. Zo behalen de Jerommekes hun 10e overwinning in 2016!
 
Scoreverloop : 
 
0 - 1  Gert Bloemen
1 - 1  Vet Wijchmaal 
1 - 2  Stijn Schuurmans
2 -2  Vet Wijchmaal 
2 - 3  Joris Bloemen
2 - 4  Gert Bloemen
 
Sprinters – Jerommekes : 2 - 4
 
Een midweekmatch op het menu. Een mix tussen Jerom 1 en Jerom 2 krijgen de Sprinters voorgeschoteld als tegenstander. Niels Haverkort, Carlo Daemen en Tom Van Der Looy vervoegen de 11-koppige selectie van Jerom 1.
 
Kurt trekt de keepershandschoenen aan. De verdediging bestaat uit Gert, Gerald, Duffy en Kris Bloemen, sinds eergisteren terug van Gran Canaria. Op het middenveld lopen Benny, Joris, Carlo. In de aanval moeten Bjorn, Niels en Tom voor de doelpunten zorgen.
 
De Jerommekes eisen meteen het balbezit op en leggen enkele knappe combinaties op de perfecte grasmat. Met wat geluk komen ze op voorsprong. Bjorn zet zich knap door in het strafschopgebied, zijn voorzet wijkt af en zo rolt de bal voorbij Davy in doel, 0-1. Luttele minuten later wordt de score 0-2. Niels is sneller op de bal en met een heerlijke knal verschalkt hij Davy.
 
De Sprinters geraken niet in hun spel en dat brengt bij sommige spelers frustraties naar boven. Jimmy heeft zijn handen vol bij een opstootje tussen Ben en Gert waarvan de eerste een gele kaart krijgt. Beide kemphanen verlaten daarna het terrein en de match wordt verder gezet. Aan de stand wijzigt er niets meer tot aan de rust.
 
Na de pauze verliezen de Jerommekes hun greep op de match. De Sprinters winnen elk duel en scoren een heel knappe aansluitingstreffer. Met een mooi hakballetje wordt Bert vrijgespeeld en die fusieert een kansloze Kurt, 1-2. Bij de volgende actie krijgen de Sprinters opnieuw een grote kans. Scheidsrechter Jimmy ziet een overtreding van Bram en legt de bal op de stip. Bert neemt de verantwoordelijkheid op zich maar zijn strafschop wordt gepakt door Kurt. De 2-2 komt uiteindelijk toch letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Een verdwaalde voorzet valt buiten het bereik van Kurt. 
 
De Sprinters ruiken de overwinning al maar op de counter scoren de Jerommekes dan toch. Benny kapt zich goed vrij en omspeelt de doelman, gevolgd door een flipperkastfase waarin Andries met de bal in eigen doel loopt, 2-3 met nog 10 minuten te spelen. De winst lijkt nu naar de Jerommekes te gaan die de score verder uitdiepen tot 2-4. Martijn kopt een vrije trap van Benny op Davy waarop Joris simpelweg de bal in doel kan tikken. De Sprinters kunnen hier niets meer tegenover zetten en de Jerommekes kunnen de match rustig uitspelen.
 
Scoreverloop :
 
0 - 1  Bjorn Vansamang
0 - 2  Niels Haverkort
1 - 2  Sprinters
2 - 2  Sprinters
2 - 3  Benny Lunenburg
2 - 4  Joris Bloemen
 
 
Jerom 1 – VV Stars : 9 - 1 
 
De Jerommekes zitten nog met een wrange nasmaak na de verloren topper tegen Lindelhoeven. Vandaag krijgen ze tegen de Stars uit Overpelt de kans om terug het nodige vertrouwen op te doen.
 
Coach Kurt is er vandaag niet bij, hij werd naar eigen zeggen ontvoerd om op vrijgezellen te gaan. Gerald Wijnen mag daarom de opstelling bepalen. Een lastige klus als er nog 9 afwezigen zijn. De selectie bestaat dus uit amper 10 spelers. Ook Stars VV neemt geen volledig eltal mee, slechts 9 spelers maken de verplaatsing naar de Buitenheide.
 
De Jerommekes beginnen dus aan de match met een numerieke meerderheid. Gerald staan in doel, voor hem staat een driemansdefensie met Bram, Yves en Duffy. Op het middenveld staan Joris, Benny, Martijn en Stijn. Diep in de spits lopen Bjorn en Nico.
 
Al snel wordt duidelijk dat de Jerommekes deze match gemakkelijk zullen winnen. Vanaf de eerste minuut kamperen ze op de helft van de bezoekers. Het duurt dan ook niet lang vooraleer de openingstreffer valt. Nico zet strak voor, de centrale verdediger van Stars VV devieert de bal in eigen doel. Vanaf dan schakelt de thuisploeg een versnelling hoger. Bjorn tikt een uitgespeelde aanval simpel in doel en Stijn doet datzelfde kunstje nog eens over. In een mum van tijd staat het 3-0. Voor de rust pikt Nico zijn doelpuntje nog mee, hij is sneller dan zijn rechtstreekse tegenstander en jaagt de bal tegen de touwen, 4-0. 
 
In de hele eerste helft steken de bezoekers één keer de neus aan het venster. Gerald verkijkt zich een beetje op het gekruiste schot en de bal rolt via de paal in doel. 4-1 is de ruststand.
 
Benny trekt tijdens de rust het truitje van de bezoekers aan. Een speler had aangegeven niet langer verder te kunnen. Met Benny in de ploeg loopt het duidelijk beter bij de bezoekers. Het spel gaat beter op en neer. De Jerommekes loeren op de counter. De eerste grote kans in de tweede helft is voor de thuisploeg. Martijn stuurt Nico diep, die etaleert zijn snelheid en zet de 5-1 op het bord. 
 
De match lijkt nu helemaal gespeeld en wanneer Nico een strafschop uitlokt mag Yves, die de tweede helft in de goal staat, zijn goaltje meepikken. Zijn penalty wordt eerst nog gestopt door de doelman maar in de rebound tikt hij de 6-1 over de doellijn. 
 
Benny zorgt nog voor wat dreiging bij de uitploeg. Echt grote kansen levert het niet op. Yves moet slechts één keer echt redding brengen. De Jerommekes incasseren geen tegengoal meer en iedere aanval van de thuisploeg levert bijna iedere keer een goal op.
 
Nico is in goede doen vandaag. Hij maakt gebruik van de ruimte achter de verdediging en glipt meermaals door de buitenspelval. Zo scoort hij nog drie keer in de laatste 20 minuten. Ook Bjorn krijgt nog een goede kans maar zijn poging wordt knap gered door de doelman.
 
Scheidsrechter Jimmy telt geen extra time bij en zo eindigt deze match op een monsterzege voor de Jerommekes. 9-1!
 
Scoreverloop : 
 
1 - 0  Owngoal Stars VV
2 - 0  Bjorn Vansamang
3 - 0  Stijn Schuurmans
4 - 0  Nico Claes
4 - 1  Stars VV
5 - 1  Nico Claes
6 - 1  Yves Spooren
7 - 1  Nico Claes
8 - 1  Nico Claes
9 - 1  Nico Claes 
 
Veteranen Lindelhoeven – Jerom 1 : 6 - 3 
 
Vandaag staat er een echte kraker op het menu! De veteranen uit Lindelhoeven pakten nog niet zo gek lang geleden de beker van België voor veteranenploegen. Het beloofde dus een moeilijke match te worden! 
 
Coach Kurt moet sleutelen aan zijn basiself. Gert, Jacky, Kris, Yannick, Thomas, Paul, Nico en Jef moeten verstek geven voor de partij. Mario Winters, hoofdsponsor van de Jerommekes, trekt daarom zijn voetbalschoenen nog eens aan en speelt diep in de spits. 
 
De volledige basiself: Kurt, Bram, Gerald, Duffy, Yves, Benny, Joris, Martijn, Roy, Bjorn en Mario. Rob en Stijn starten op de bank. 
 
De match begint zoals verwacht in het voordeel van de thuisploeg. Ze laten meteen het balletje goed rond gaan en laten ons achter de feiten aanlopen. Toch is de eerste grote kans voor de Jerom. Roy levert de perfecte assist af maar Martijn laat de wenkende kans onbenut. Ondanks de slechte staat van het veld had de bal altijd tussen de palen gemoeten.
 
Lindelhoeven heeft de match al bij al goed onder controle en legt de match al snel in een definitieve plooi. Na 10 minuten counteren ze ons volledig uit en ze scoren de 1-0. Nog voor het half uur scoren ze nog twee keer, 3-0 is de ruststand. Zelf creërden we nog één grote kans, Roy wacht echter iets te lang waardoor de thuisploeg toch kan ontzetten.
 
Tijdens de rust wijzigt Kurt het team op enkele plaatsen. Bjorn komt centraal in de defensie, Duffy neemt plaats op de bank. Ook Mario gaat rusten. Het nieuwe spitsenduo bestaat uit Stijn en Roy.
 
De tweede helft is meer gelijkopgaand. Grote kansen zijn er eerst niet te noteren maar het spel gaat beter over en weer. Wanneer Lindelhoeven de 4-0 maakt is de match helemaal over en uit, maar dat is buiten Rob gerekend. Hij wordt twee keer diep gestuurd en benut beide kansen. Plots staat het dus 4-2! Met nog 15 minuten op de klok lijkt alles dus nog mogelijk. Niet veel later begaat Bram een overtreding in het strafschopgebied en de ref wijst naar de stip. De penalty wordt koelbloedig omgezet, 5-2. 
 
En toch is het nog niet gedaan! Stijn met een gekruist schot en doelman is geklopt, 5-3. De Jerommekes trekken nog vol naar voor maar op een counter wordt de snelle spits van de thuisploeg weer alleen voor Kurt afgezonderd. Bram probeert de meubelen nog te redden maar loopt de spits omver. Opnieuw penalty voor Lindelhoeven en jawel, ook deze strafschop wordt rustig binnen getrapt, 6-3. 
 
Deze zware score is uiteindelijk ook de stand bij het laatste fluitsignaal. Terug met de voetjes op de grond, volgende week volgt de confrontatie met Stars VV.
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 Lindelhoeven
2 - 0 Lindelhoeven
3 - 0 Lindelhoeven
4 - 0 Lindelhoeven
4 - 1 Rob Daelemans
4 - 2 Rob Daelemans
5 - 2 Lindelhoeven
5 - 3 Stijn Schuurmans
6 - 3 Lindelhoeven
 
Jerom 1 – Vriendenkring : 4 - 0 
 
De klinkende 3-0 overwinning tegen Jerom 2 zindert nog na op de Buitenheide. Het vertrouwen is groot, de sfeer is prima! Jerom 1 mag zich minstens tot 19 november 'Ploeg van 't Stad' noemen. Pas dan krijgt Jerom 2 een herkansing. Vandaag zijn het de mannen van Vriendenkring uit Overpelt die voor de bijl moeten gaan. 
 
Jerom 1 begint aan de match met Paul Van Rijswijck zowaar in doel. Hij speelt nog maar zijn 5e match in 2016. De verdediging bestaat uit Bram Driesen, Gerald Wijnen, Duffy en Yannick Willekens. Op het middenveld lopen beide topschutters rond. Benny Lunenburg en Joris Bloemen hebben allebei 6 treffers achter hun naam staan. Op de flanken spelen Martijn Jakubka en Kurt Vrijsen. Diep in de spits krijgt Bjorn het vertrouwen na zijn twee goals tegen Jerom 2. Vlak achter hem speelt Stijn Schuurmans in zijn steun. 
 
Al van bij de aftrap wordt duidelijk dat Jerom 1 een maatje te sterk is voor Vriendenkring. De thuisploeg kampeert op de helft van de bezoekers. De eerste kansen volgen dan ook vrij snel. Martijn heeft tot twee maal toe de kans om Stijn, Bjorn of Kurt alleen voor goal te zetten maar zijn laatste pass had altijd beter gemoeten. Ook Stijn krijgt een grote kans maar knalt van dichtbij over. 
 
Op het kwartier is het dan toch raak. De hoge pressing van Jerom 1 zorgt ervoor dat Vriendenkring nauwelijks tot uitvoetballen komt. De laatste verdediger speelt te traag terug, Martijn is er als de kippen bij om de 1-0 voorbij de verbouwereerde doelman te schieten. Vlak daarna zet Stijn zich prima door. Na een knappe actie krijgt hij de bal nog voor doel waar Bjorn er simpel 2-0 van maakt.
 
Ook scheidsrechter Jimmy laat zich nog opmerken. Yannick Willekens wordt duidelijk neergehaald in het strafschopgebied maar onze man in het geel laat begaan. De ruststand is 2-0, maar had veel hoger kunnen oplopen. 
 
De tweede helft vangt aan met drie wijzigingen. Gert Bloemen en Roy Lemmens nemen de flanken voor hun rekening. Kris Bloemen komt centraal achterin de defensie versterken. Het betere van het spel is na de pauze echter voor de bezoekers. Ze raken maar liefst drie keer het doelhout. Paul Van Rijswijck staat ook goed te keepen en komt enkele keren gepast tussen. Een aansluitingstreffer hangt in de lucht maar het is de thuisploeg die de score verder uitdiept. Roy maakt er met een puntertje 3-0 van. Wanneer Gerald daarna met een blessure naar de kant moet komt Bjorn nog even de rangen versterken. Met succes zo blijkt want binnen de minuut zet hij de 4-0 op het bord. 
 
De match is nu helemaal gespeeld maar Stijn, de topschutter van vorig jaar, wilt graag de forfaitscore op het bord zetten. Hij krijgt hiervoor twee enorme mogelijkheden maar laat de wenkende kansen onbenut. 
 
De Jerommekes boeken een ruime overwinning en kunnen volgend weekend met het nodige vertrouwen afzakken naar Lindelhoeven.
 
Scoreverloop :
 
1 - 0  Martijn Jakubka
2 - 0  Bjorn Vansamang
3 - 0  Roy Lemmens
4 - 0  Bjorn Vansamang
 
Jerom 1 – Jerom 2 : 3 - 0 
 
Vrijdagavond, 18u45. Heel Achel maakt zich op voor de classico van Noord-Limburg, Jerom 1 vs. Jerom 2. Het terrein werd – in tegenstelling tot enkele weken geleden – goedgekeurd door scheidsrechter Jimmy waardoor deze topper eindelijk kan worden ingehaald. Onder een stralende avondzon worden de laatste tactische richtlijnen doorlopen en wordt alles in gereedheid gebracht voor wat hopelijk een regelrechte kraker zal worden!
 
Jacky Bloemen raakte onlangs zwaar geblesseerd en is langdurig buiten strijd. Paul Van Rijswijck lijkt wel van de aardbol verdwenen te zijn en dus trekt coach Kurt opnieuw de keepershandschoenen aan! Voor hem staat een sterke verdediging bestaande uit Gerald, Gert, Duffy en Bram. Op het middenveld verdelen Benny en Joris de lakens. Op de flanken staan Roy en Martijn geposteerd. Diep in de spits staat Bjorn met daarrond zwervend Stijn. Op de bank zitten Yannick en Kris. 
 
Benny heeft ons voor de wedstrijd allemaal op onze taken gewezen en dat loont ook. We starten scherp en de eerste kans is ook meteen raak. Martijn is sneller op de bal dan Bert van Jerom 2. Met wat geluk komt Bjorn aan de bal, die twijfelt niet en trapt met een rake knal in de benedenhoek Jerom 1 op voorsprong. Voor Bjorn is het zijn eerste goal van deze jaargang. 
 
Jerom 2 neemt daarna het spel in handen en dat resulteert ook in enkele grote kansen! Een afstandsschot van Jos spat uiteen op de lat, maar het is vooral Kurt die ons behoedt voor de gelijkmaker. Hij keept echt een sterke match en schut enkele zeer knappe saves uit zijn mouw. Ook oog in oog met Ben komt Kurt als winnaar uit de bus. Zijn collega aan de overkant doet het ook uitstekend. Een prachtige knal van Duffy wordt door Davy op sublieme wijze uit de bovenhoek geranseld. Jimmy maakt daarna een einde aan een boeiende en zoals altijd hevige eerste helft tussen Jerom 1 en Jerom 2.
 
Bij aanvang van de tweede helft nemen Yannick en Kris de plaats in van Martijn en Gerald. Coach Kurt schuift Duffy een rij achteruit met voor hem Kris, Yannick neemt de rechterflank voor zijn rekening. Ook Jerom 2 doet enkele wijzigingen en gooit nog wat extra aanvallende kracht in het team. Desondanks wordt al snel duidelijk dat Jerom 1 de match onder controle heeft. Dankzij een uitstekende veldbezetting wordt Jerom 2 veelal gedwongen de lange bal te hanteren, zonder echter zijn spitsen te kunnen bereiken. Het blijft bij verre voorzetten en veel verloren ballen. Jerom 1 voetbalt daarentegen rustig en wanneer Stijn Joris het straatje instuurt laat hij dan ook de kans niet liggen. Met een rustig geplaatst schot brengt hij Jerom 1 op 2 - 0 !
 
Teken misschien voor Jerom 2 om nog eens alle zeilen bij te zetten ?! Niets is echter minder waar, de kopjes gaan wat naar beneden. Wanneer Benny ook nog eens een corner op maat aflevert, staat Bjorn opnieuw aan het kanon : in één tijd neemt hij de voorzet op de slof en de bordjes hangen op 3 - 0 ! Match gespeeld, boeken toe, er rest nu nog maar één ding te doen : de derde helft aanvatten met Jerom 1 als winnaar van de dag ! 
 
Scoreverloop :
 
1 - 0  Bjorn Vansamang
2 - 0  Joris Bloemen
3 - 0  Bjorn Vansamang
 
Jerom 1 - OKE Boys : 0 - 2 
 
Zaterdag, matchday ! Vandaag op de kalender : Jerom 1 tegen de buren uit Hamont, meer bepaald de OKE Boys. Na een jaar van zorgen lijken de buren uit Hamont gelukkig toch weer te kunnen beschikken over een voltallige kern. Uit het verleden weten we dat de onderlinge wedstrijden dikwijls een dubbeltje op zijn kant zijn en dat zal vandaag niet anders zijn !
 
Coach Kurt beschikt vandaag maar over 13 (!?) manschappen : blessures, vakanties, ... maken het vandaag een heus puzzelwerk om een uitgebalanceerd team neer te zetten. In de aanval krijgt Yannick opnieuw zijn kans met de steun van Stijn in zijn rug, het middenveld wordt gestuurd door Benny en Bjorn met als flanken Roy en Duffy, de verdediging staat onder de hoede van Gerald met voor hem Kris en Thomas en Bram als backs. Het doel wordt voor de derde week op rij verdedigt door Kurt. (Dit door het verdwijnen van onze eigenlijke keeper :-) ) De bank wordt warm gehouden door Nico en Rob.
 
De eerste helft wordt op gang gefloten door onze Jimmy en dan begint een langdradige zoektocht naar goede combinaties en kansen. Onder leiding van Benny is het beste van het spel voor de jerom,  maar echte grote kansen blijven uit. Verder dan enkele afstandsschoten en wat halve kansjes levert het niet op, en ook de Oke boys brengen niet veel op de mat. Grootste kans voor de jerom valt op te tekenen wanneer Benny een hoekschop op het hoofd van Bjorn schildert maar deze wild overkopt. Aan de andere kant moet Kurt eveneens weinig werk opknappen, enkele schotjes en voorzetten zijn niet noemenswaardig. Alleen net voor de pauze moet Kurt gevat uitkomen op een doorgebroken speler. 
 
Na de rust moet de jerom opnieuw schuiven in zijn opstelling. Nico komt Benny vervangen op het middenveld, Rob komt in de plaats van Yannick. Dit brengt enkele aanpassingen met zich mee en dat laat zich in de beginfase meteen voelen. Het nieuwe middenveld let even niet op, een verloren bal wordt meteen diep gespeeld en de speler van Hamont laat deze kans niet liggen : 0 - 1. Even later moet er dan opnieuw geschoven worden wanneer Gerald gekwetst uitvalt en Yannick terug zijn plaats inneemt. Al deze wijzigingen komen het spel niet ten goede. Ook tijdens de tweede helft zijn de kansen schaars. Toch had de gelijkmaker moeten vallen. Eerst mist Nico na een mooie solo alleen voor de keeper, een weinig later mist Bjorn een open kans op voorzet van Duffy. Hier had de 1 - 1 op het bord moeten hangen maar helaas ... Verder dan wat halve kansen komt de jerom vervolgens niet. Wanneer tegen het einde van de wedstrijd bijna iedereen met de moed der wanhoop naar voor trekt,  wordt een verkeerd ingespeelde bal op het middenveld onderschept en maakt Hamont er nog 0 - 2 van. Boeken toe en met goede moed de kantine in op weg naar de clash van vrijdag tegen ... Jerom 2 !
 
Scoreverloop : 
 
0 - 1  OKE Boys
0 - 2  OKE Boys 
 
 
Jerom 1 – Kadijk : 5 - 3 
 
Het is weer zaterdagmiddag! Tijd om de valiezen terug uit de kast te halen en ons te verplaatsen naar de Jerom-arena op de Buitenheide in Achel! Met Kadijk krijgen we een op papier lastige tegenstander voor de boeg. Net zoals vorige week wordt er voor de match een speler gehuldigd. Martijn Jakubka speelt vandaag zijn 200e wedstrijd voor de Jerommekes.
 
De match begint meteen goed voor de thuisploeg. Al na enkele minuten wijkt een voorzet van Bram Driesen af en de bal verdwijnt rechtstreeks in doel! Vijf minuten later is het weer prijs. Benny verstuurt een prima bal naar Duffy, de doelman komt onoordeelkundig uit en het staat 2-0. De match lijkt dus al gespeeld! Wat een gretig begin van de thuisploeg.
 
Het tempo verdwijnt daarna wat uit de wedstrijd. Toch is Kadijk niet bij machte om doelman Kurt in verlegenheid te brengen! Voor rust wordt de match helemaal in een definitieve plooi gelegd. Een vrije trap van Benny spat uiteen op de lat, Joris is echter goed gevolgd en kopt de 3-0 op het bord! Tussendoor kan Kadijk toch een goaltje meepikken. Maar dé man van de eerste helft is Benny Lunenburg! Hij zet Duffy knap alleen voor doel, maar hij kraakt z'n schot. Daarna gaat Benny zelf zijn kans. Eerst tikt hij de 4-1 simpel in doel, maar de vijfde goal is toch de opmerkelijkste! Benny neemt een afvallende bal in een tijd op de slof, de doelman trapt een gat in de lucht en het staat 5-1!
 
Scheidsrechter Jimmy vindt dit voldoende voor de eerste helft en fluit af! Tijdens de rust wordt Yannick opnieuw vooraan in de strijd gegooid. Zijn vorige passage in de spits ging met twee goals namelijk niet onopgemerkt voorbij.
 
De buit is al lang binnen en de tweede helft is een maat van niets. Nico is de meest dreigende man bij de Jerommekes. Hij gaat twee keer zijn kans van ver en is steevast een gesel voor de bezoekende verdediging. Grote kansen komen er echter niet uit voort. Yannick is er nog één keer dichtbij maar de doelman staat geen zesde goal toe.
 
De uitploeg scoort wel nog twee keer maar de overwinning van de Jerommekes kwam nooit meer in gevaar!
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 Bram Driesen
2 - 0 Duffy
3 - 0 Joris Bloemen
3 - 1 Kadijk
4 - 1 Benny Lunenburg
5 - 1 Benny Lunenburg
5 - 2 Kadijk
5 - 3 Kadijk 
 
 
 Jerom 1 – Veteranen Gerdingen : 4 - 1 
 
Het late gelijkspel van vorige week zindert nog na in de Jerom-arena, maar de spelers laden zich op voor het treffen tegen de veteranen uit Gerdingen. De laatste match werd ruimschoots door ons gewonnen met 3-7. Gerald Wijnen koestert hier mooie herinneringen aan. Hij speelde toen zijn 750ste match voor de Jerommekes. Ook vandaag wordt er opnieuw een speler gehuldigd. Stijn Schuurmans verdedigt voor de 100e keer de kleuren van de Jerommekes!
 
Coach Kurt staat voor de eerste keer deze jaargang onder de lat. Jacky Bloemen en Yves Spooren pakken de backs voor hun rekening. Centraal vormen Gerald Wijnen en Duffy het hart van de verdediging. Het middenveld wordt bevolkt door Roy Lemmens, Benny Lunenburg, Martijn Jakubka en Gert Bloemen. Diep in de spits moeten Bjorn Van Samang en Stijn Schuurmans voor de doelpunten zorgen. Bram Driesen vult het spelerstekort op bij de tegenstander. 
 
De openingsfase is duidelijk voor de bezoekers die ook rap op voorsprong komen. Een splijtende pass leidt het eerste doelpunt in. Kurt wordt omspeeld en voor een leeg doel mist de spits niet. Vanaf dan neemt de thuisploeg de touwtjes in handen. Benny verovert de bal aan de rand van de 16 en stift de bal schitterend over de keeper, 1-1. Joris Bloemen komt daarna op het veld voor de bezoekers. Een blessure en geen wisselmogelijkheden zorgt ervoor dat we een tweede speler uitlenen aan Gerdingen. Joris valt ook op met een niet-gefloten fout binnen de 16-meter en valt daarna zelf uit met een kuitblessure. Veel grote kansen zijn er niet meer in de eerste helft. Een scherpe voorzet van Roy wordt weggewerkt voor Stijn er zijn voet tegen kan zetten. 1-1 is dus ook de ruststand.
 
Tijdens de pauze vervangt Bjorn de geblesseerde Joris bij de tegenstander. Kris Bloemen komt de defensieve rangen versterken. Duffy bewijst zijn polyvalentie en staat in de tweede helft in de spits. 
 
In de laatste 35 minuten wordt het ook duidelijk dat de Jerommekes de betere ploeg zijn. Goed voetbal en veel kansen zijn dan ook de trefwoorden. Op een hoekschop verlengt Gert de bal met het hoofd tegen de handen van een verdediger. De armen waren niet langs het lichaam en dus legt Jimmy de bal op de stip. Duffy zet de elfmeter feilloos om, 2-1. Ondertussen blijven de bezoekers loere op de counter. Bram zet zich eens goed door op de rechterflank maar wordt nog net op tijd gestopt. 
 
De Jerommekes dreigen continu en Kris komt net te kort om ook zijn goaltje mee te pikken. Martijn heeft daarna dit geluk wel. Hij gaat van ver zijn kans en 3-1 vliegt mooi over de keeper in doel. De match lijkt gespeeld en de Jerommekes spelen bevrijdt. Yves pakt uit met een knappe schijnbeweging en zet goed voor, Stijn tikt de bal tegen de lat en ook Roy komt net te kort om de 4-1 op het bord te zetten. 
 
Die vierde goal komt er uiteindelijk toch nog. Jacky met de assist en Stijn maakt zijn tweede doelpunt van 2016. Een ruime overwinning met goed voetbal en enkele schitterende doelpunten, het gelijkspel van vorige week lijkt te zijn vergeten. 
 
Scoreverloop :
 
0 - 1 Vet.Gerdingen
1 - 1 Benny Lunenburg
2 - 1 Duffy
3 - 1 Martijn Jakubka
4 - 1 Stijn Schuurmans 
 
 
 Jerom 1 – Hoek VV : 3 - 3
 
Het is zover! De eerste thuismatch van 2016 is een feit. De eerste tegenstander van dienst is Hoek VV. Een geduchte opponent waartegen we de voorbije jaren zowel succes hebben geboekt maar ook mindere matchen hebben gespeeld.
 
Voor deze match kan coach Kurt niet rekenen op Bjorn, Thomas, Nico, Paul, Rob en Duffy. Zonder targetspits Bjorn en topschutter Nico neemt Yannick samen met Stijn plaats in de aanvalslinie. Jacky staat in doel en op het middenveld zorgen Benny en Joris voor de spelverdeling. 
 
De match begint zoals gewoonlijk met een studieronde. Het meeste balbezit is voor de Jerommekes en ook de eerste kansen zijn voor de thuisploeg. Yannick draait zich goed vrij en schiet goed, de bezoekende doelman ranselt echter de bal uit de hoek. In de corner die er op volgt kan niemand zijn hoofd zetten tegen Benny's goede voorzet.
 
Na 10 minuten komen we dan toch op voorsprong. Yannick neemt de bal goed aan, houdt de laatste verdediger aan de praat en schuift de 1-0 rustig in doel. De bezoekers komen een keer goed opzetten maar Hoek treft de deklat. De Jerommekes komen hier goed weg en nemen het spel weer in handen. Een knappe aanval over meerdere stationnetjes komt bij Joris. Die heeft een voorzet naar de tweede paal in gedachten maar de bal verdwijnt rechtstreeks in doel. Het orgelpunt van de eerste helft komt echter op naam van Yannick. Hij knalt het leer vanuit de draai mooi in de verste hoek. Knappe goal en 3-0 bij de rust.
 
De overwinning lijkt dus binnen en Kurt wijzigt het elftal op enkele posities. Gert en Kris komen de rangen versterken tijdens de tweede helft. Daarin zijn de grootste kansen ook weer voor de Jerommekes maar het zijn de bezoekers die de aansluitingstreffer maken. Daarna krijgt Gert een opgelegde kans op de 4-1 maar de doelman zorgt ervoor dat de match spannend blijft.
 
En of de wedstrijd nog niet gespeeld is! Uit het niets countert Hoek naar 3-2 en het spel van de thuisploeg verwatert helemaal. Toch blijft de grootste dreiging van de Jerommekes komen. Stijn schiet van dichtbij op de doelman en een fantastisch schot van Benny treft de dwarsligger. Wie de kansen niet afmaakt krijgt zoals vaak het spreekwoordelijke deksel op de neus. Een communicatiefout achterin zet de bezoekende spits alleen voor een leeg doel en het staat vlak voor affluiten 3-3. Scheidsrechter Jimmy maakt niet veel later een einde aan de partij.
 
Het zag er nochtans goed uit aan de rust maar de drie tegengoals en vele gemiste kansen zorgen uiteindelijk voor een teleurstellend resultaat.
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 Yannick Willekens
2 - 0 Joris Bloemen
3 - 0 Yannick Willekens
3 - 1 Hoek VV
3 - 2 Hoek VV
3 - 3 Hoek VV
 
 
KWB Kaulille – Jerom 1: 3 - 1 
 
In de laatste rechte lijn naar de kraker tegen Jerom 2 van volgend weekend treffen de Jerommekes de mannen van KWB Kaulille. In de voorbije confrontaties hebben we geleerd dat dit een geduchte tegenstander is die het ons altijd moeilijk maakt!
 
Coach Kurt kan vandaag rekenen op 15 man! De volledige kern is fit maar wegens luxeproblemen konden we maar liefst 5 man thuis laten. Aan de aftrap staan Paul, Yves, Gerald, Duffy, Thomas, Gert, Joris, Stijn, Bjorn en Rob.
 
In een saaie eerste helft wordt er door beide ploegen niet goed gevoetbald. De kansen die we kunnen noteren zijn schaars maar er wordt toch drie keer gescoord. De centrale middenvelder van Kaulille dirigeert het spel goed en Kaulille komt op dat moment toch verdient op voorsprong. Daarna gaat het rap, tegen de gang van het spel in komen we op 1-1. Joris rondt een counter beheerst af, maar nog voor rust kantelt de match weer in het voordeel van de thuisploeg. De linksmidden neemt de bal knap aan en scoort met een mooi vluchtschot. Coach Kurt moet puzzelen tijdens de rust.
 
Nico, Martijn, Jef en Bram komen in de ploeg en moeten mee zorgen voor de ommekeer. Het balbezit is in de tweede helft ook in het voordeel van de Jerommekes. Het spelniveau laat te wensen over maar er komen wel grotere kansen. Nico komt twee keer dichtbij de gelijkmaker maar het is de thuisploeg die de Jerommekes met een rake tegenaanval het nekschot toedienen, 3-1. 
 
Het slotakkoord is nog voor Bjorn. De bal komt in de kluts voor zijn voeten te liggen. Het doel is leeg, een goal lijkt gemaakt maar Bjorn ramt de bal via de lat paal het veld uit, tot groot jolijt van de bankzitters die op dat moment hun troost al hadden gevonden in het gekoelde gerstenat!
 
De generale repetitie voor de topper tegen Jerom 2 was er een met veel leermomenten! Op naar de eerste thuismatch van 2016!
 
Scoreverloop :
 
1 - 0 KWB Kaulille
 1 - 1 Joris Bloemen
2 - 1 KWB Kaulille
3 - 1 KWB Kaulille
 
 
KWB Eksel – Jerom 1: 3 - 5 
 
 
De laatste overwinning van de Jerommekes dateert inmiddels al van 16 januari. Toen werd er met ruime cijfers gewonnen van de Veteranen van Lutlommel. Sindsdien volgden een nederlaag, gelijkspel en een vrij weekend. Hoog tijd dus om terug aan te knopen met een winstmatch! De ploeg die slachtoffer van dienst moet worden is KWB Eksel, een ploeg waar we in het verleden al enkele keren van hebben gewonnen. 
 
De opstelling: Paul Van Rijswijck, Jacky Bloemen, Gerald Wijnen, Yves Spooren, Bram Driesen, Gert Bloemen, Benny Lunenburg, Kurt Vrijsen, Martijn Jakubka, Nico Claes en Bjorn Van Samang. Kersverse papa Joris Bloemen begint samen met Stijn Schuurmans, Duffy en Roy Lemmens op de bank. 
 
De openingsfase van de jerommekes is meteen vrij aardig maar het is de thuisploeg die op voorsprong komt. Een splijtende pas door het midden zondert de spits alleen af voor Paul, die de bal meteen uit het net moet vissen, 1 - 0. KWB Eksel loert vanaf nu op de counter, maar het zijn toch de Jerommekes die scoren. Na dubbelspel met Nico komt Martijn met wat geluk terug in balbezit en die zet de 1-1 op het bord. Lang duurt dit echter niet, want na balverlies bij de jerommekes volgt opnieuw een vlijmscherpe counter van KWB. Oog in oog met Paul mist de aanvaller van de thuisploeg niet en het staat, tegen de gang van het spel in, 2-1 bij de rust.
 
Kurt gooit de ploeg tijdens de rust helemaal om. Duffy gaat centraal in de verdediging spelen, Joris komt centraal, Roy (de man in vorm) neemt de linkerflank voor zijn rekening en Stijn moet voorin voor de ommekeer zorgen. 
 
Meteen na rust moeten we alweer een grote kans voor de thuisploeg noteren. Paul pakt echter uit met een uitstekende redding en houdt de Jerommekes in de match. Niet veel later komen de mannen uit Achel op gelijke hoogte. Benny stuurt Nico in het straatje en die scoort zijn vierde van deze jaargang. De Jerommekes komen daarna ook op voorsprong. Na een rommelige fase voor doel kan Roy makkelijk de 2-3 maken. Door deze tussenstand voetballen de Jerommekes bevrijdt en Joris trapt de 2-4 enig mooi in de bovenhoek! Een zondagsschot op zaterdag! KWB Eksel brengt daarna terug spanning in de match, opnieuw een scherpe counter en het staat 3-4 ! Helemaal op het einde wordt het echter nog 3-5. Benny ziet Joris helemaal alleen staan en die tikt de bal simpel in doel.
 
De Jerommekes behalen met deze knappe uitwinst hun derde overwinning van 2016. Volgende week krijgen we met KWB Kaulille een topper voor de kiezen. 
 
Scoreverloop : 
 
1 - 0   KWB Eksel
       1 - 1   Martijn Jakubka
2 - 1   KWB Eksel
2 - 2   Nico Claes
      2 - 3   Roy Lemmens
      2 - 4   Joris Bloemen
3 - 4   KWB Eksel
     3 - 5   Joris Bloemen
 

 Olympic Kreyel -  Jerommekes 2 : 1 – 6

 

Ja, u leest het goed! Olympic Kreyel tegen Jerom 2!  Wegens een vrij weekend voor Jerom 1 zijn er drie spelers die Jerom 2 even bijspringen. Kurt, Roy en Martijn krijgen zo de kans nog wat extra speelminuten te verzamelen.

Jerom 2 betreedt de arena met de volgende gladiatoren: Davy (K), Jeroen, Bert, Nick, Jos (V), Roy, Kurt, Wout, Tom (M), Niels en Martijn (A). Roy heeft in het verleden al bewezen dat hij de weg naar de goal weet te vinden voor Jerom 2. Vorig jaar scoorde hij voor hen 2 keer in evenveel matchen!

De match begint goed en de Jerommekes zetten de tegenstander met de rug tegen de muur. Het levert ook enkele grote kansen op. Vooral de hoekschoppen zijn erg gevaarlijk maar Nick en Martijn kunnen hun kopbal niet kadreren. Vooral Martijn zijn kopbal had altijd een goal moeten opleveren.

Op het kwartier is het dan toch raak. Niels maakt ruimte voor het schot en krult de bal mooi in de hoek, 0-1. De Jerommekes lijken nu de match volledig in handen te hebben maar Kreyel zet na de openingstreffer hoger druk. Veel balverlies als gevolg bij de Jerommekes en dit levert de thuisploeg zelfs een doelpunt op. Een verre bal komt bij de bedrijvige linkspoot van Kreyel. Die neemt de bal in één keer op de slof en verslaat Davy in de korte hoek. Knappe goal en 1-1 bij de rust.

Na rust neemt Carlo de plaats van Wout in op het middenveld en dat werpt zen vruchten af. Het spel gaat beter op en neer en er volgen enkele mooie kansen. In tegenstelling tot de eerste helft worden die kansen nu wel afgewerkt. Roy’s voorzet op maat wordt knap binnengekopt door Niels en enkele minuten later staat is Roy zelf goed gevolgd om de 1-3 in doel te tikken.

De thuisploeg komt nu niet meer in het spel voor en het legt de Jerommekes ook geen duimbreed meer in de weg. Roy maakt er met een snoekduik 1-4 van en even later maakt Carlo er vanop de stip 1-5 van. De afstraffing wordt nog compleet wanneer Carlo er met zijn tweede van de namidddag 1-6 van maakt. Veel goals en een verdiende overwinning voor de Jerommekes!

Scoreverloop :

0 – 1   Niels Haverkort

1 – 1   Kreyel

1 – 2   Niels Haverkort

1 – 3   Roy Lemmens

1 – 4   Roy Lemmens

1 – 5   Carlo Daemen

1 – 6   Carlo Daemen

 

KWB Overpelt – Jerommekes 1 : 1 - 1

 

Wegens de overvloedige regenval van de voorbije dagen werd het veld van Overpelt onbespeelbaar verklaard. Per uitzondering zakken we daarom af naar het veld van de Vriendenkring. Goed combinatievoetbal ziet er op deze weide moeilijk uit maar om 15u stipt werd de match toch op gang gefloten.

Coach Kurt moet puzzelen voor deze uitmatch. De festiviteiten van carnaval zorgen ervoor dat we geen beroep kunnen doen op Yannick, Bjorn en Bram. Ook Stijn, Joris, Duffy, Paul en Rob zijn niet van de partij. Jan Claes komt onze rangen vandaag versterken en start op het middenveld. Jacky neemt voor de tweede week op rij zijn plaats in onder de lat. Diep in de punt staat Nico Claes.

De eerste poging is voor de ‘thuisploeg’. Jacky stopt echter de lage schuiver met een knappe voetreflex. De Jerommekes hebben het meeste balbezit maar de wind en het veld zorgen voor weinig doelgevaar. Pogingen van Martijn en Nico worden gestopt door de keeper en ook Benny krijgt de bal niet tussen de palen. Veel gevaar wordt er niet gecreëerd, maar toch valt er een goal uit de lucht. Een hoge bal glipt door de handen van Jacky en de spits van de bezoekers maakt simpel de 1-0.

Nog voor rust stellen de Jerommekes orde op zaken. Benny en Kurt zetten een mooie combinatie op en Kurt werkt knap af met een grond scherend schot in de verste hoek, 1-1. Dat is ook de ruststand.

Tijdens de rust wordt Benny gewisseld. Hij moet vandaag nog zijn ploeg KVK Tienen leiden langs de lijn. Tienen won overigens de match op Overijse met 0-1. Terug naar onze match. In de tweede helft drukken de Jerommekes de thuisploeg volledig weg wat resulteert in verschillende kansen. Er wordt echter niet gescoord en wanneer Overpelt dan eens met een gevaarlijke fase voor doel verschijnt,  mist hun spits gelukkig van dichtbij deze opgelegde kans.

Helemaal op het einde is de grootste kans nog voor Nico, die een schoenmaat te kort komt om de scherpe voorzet van Roy in doel te tikken. De ruststand wordt uiteindelijk ook de eindstand. Het eerste gelijkspel van 2016 is een feit. Volgende week staat er geen match op de kalender. Enkel de derde helft zal worden afgewerkt!

Scoreverloop :

1 – 0    Kwb Overpelt

1 – 1    Kurt Vrijsen 

 

Veteranen Weyerken – Jerommekes 1 : 3 – 2  

 

Vandaag spelen de Jerommekes tegen een van de sterkste tegenstanders van de voorbije jaren. De Veteranen uit Weyerken klopten ons al meermaals en leggen altijd mooi voetbal op de mat. Maar na onze eerste twee matchen uit 2016 spelen we met veel vertrouwen. Het beloofd dus een echte kraker te worden. De zware regenval die vandaag nog is gevallen zorgt daarbij ook nog voor een gladde grasmat!

Coach Kurt kan vandaag rekenen op 14 fitte spelers. Joris werd enkele dagen geleden voor de tweede keer papa en is er niet bij. Ook Roy, Kris, Thomas, Paul en Rob zijn er niet bij. Kurt kiest voor de volgende elf starters: Jacky is gelegenheidsdoelman van dienst. De verdediging bestaat uit Yannick, Gerald, Jef en Yves. Op het middenveld staan Kurt en Duffy, geflankeerd door Martijn en Gert. Diep in de aanval moeten Stijn en Nico voor de goals zorgen. Bram, Bjorn en Benny starten op de bank.

De Jerommekes beginnen goed aan de wedstrijd met meteen enkele goede acties. Veel gevaar komt er echter niet. De verdedigers van de thuisploeg hebben het merkbaar lastig met de snelheid van Stijn en Nico. Toch komt het eerste grote gevaar van Weyerken. Gerald legt een aanvaller neer in het strafschopgebied en de ref wijst naar de stip. Doelman Jacky wacht lang genoeg en pakt de strafschop die recht door het midden werd getrapt! Maar dan gaat het rap. Eerst werkt een aanvaller rustig een snelle aanval af, 1-0. Binnen de twee minuten wordt die voorsprong verdubbeld. Een listige kopbal verschalkt Jacky, 2-0. Nog voor rust kunnen we de aansluitingstreffer maken. Een afgeweken schot van Duffy komt bij Gert die van dichtbij de 2-1 in doel tikt. Dat is ook meteen de ruststand.

Tijdens de rust voert Kurt enkele tactische wijzigen door. Benny en Bjorn nemen plaats op het middenveld. Bram neemt de rechtsback over van Yannick, die naar de linksback verhuisd. De veranderingen hebben een goede invloed op het spel van de Jerommekes, die de tweede helft volledig domineren. De gelijkmaker blijft dan ook niet lang uit. Nico legt de 2-2 op het bord met een geplaatst schot.

De grootste kansen  blijven daarna voor de Jerommekes. Een knal van Stijn schampt de paal en Nico kopt een fantastische voorzet van Yannick ver langs. Scoren lukt echter niet en dan krijg je vaak het spreekwoordelijke deksel op de neus. Vlak voor tijd maakt Weyeren de onverdiende 3-2 na een rommelige fase voor doel. Het ontbreekt de Jerommekes daarna aan tijd en mentale weerbaarheid om terug op gelijke hoogte te komen. We verliezen zo onze eerste match van 2016 maar mogen toch blij zijn met onze tweede helft! Volgende week kunnen we op KWB Overpelt proberen terug aan te knopen met een overwinning!

Scoreverloop :

1 – 0   Vet.Weijerken

2 – 0   Vet.Weijerken

2 – 1   Gert Bloemen

2 – 2      Nico Claes

3 – 2   Vet.Weijerken

 

 Veteranen Lutlommel – Jerom 1 : 1 - 7

 

De vorige wedstrijd tegen de veteranen van Lutlommel ligt al enige tijd achter ons. Op 19 april 2014 wonnen we in eigen huis met 8-1. We kunnen vandaag wel geen beroep doen op de broers Kris en Joris. Ook Duffy, Nico Claes en targetspits Bjorn Van Samang zijn niet van de partij. Coach Kurt begint met de volgende elf namen: Paul, Bram, Gerald, Yves, Jacky, Thomas, Roy, Benny, Martijn, Gert en Rob. Langs de lijn geeft Kurt de tactische wijzigingen door en houden Stijn, Yannick, Jef en Kurt zelf zich klaar om te kunnen invallen.

Van bij de aftrap is het duidelijk dat de Jerommekes de betere ploeg zijn. De doelman van Lutlommel houdt echter lange tijd zijn netten schoon. Doelpogingen van Benny, Yves en Martijn leveren geen voorsprong op. Na een zoveelste aanval is het dan toch raak. Een gekraakt schot van Martijn komt bij Roy terecht en die knalt de 0-1 droog op het bord. Vanaf dan spelen de Jerommekes gemakkelijk en als zelfs Rob gaat scoren gaat het de goede kant uit. Zijn voorzet verdwijnt rechtstreeks in doel, 0-2.

Tijdens de rust nemen Stijn, Jef, Kurt en Yannick de plaatsen van Rob, Yves, Gerald en Martijn in. Stijn was vorig jaar topschutter van Jerom 1 en wilt in de tweede helft zijn rekening in 2016 openen. Het is echter Roy die de volgende goal voor zijn rekening neemt. Hij kopt een corner van Benny netjes in doel. Daarna zijn de rollen omgekeerd, Roy met een knappe actie langs de lijn en hij geeft Benny de 0-4 op een presenteerblaadje. Bij de volgende aanval is het weer raak. Een harde voorzet wordt door een verdediger in eigen doel gewerkt, 0-5.

De Jerommekes laten dan de thuisploeg terug wat meer in de match komen. Er ontstaan wat rommelige fases voor het doel van Paul en één van deze fases levert ook een doelpunt op. De aanvaller van Lutlommel mag simpel de 1-5 scoren. Tussendoor krijgen de Jerommekes nog voldoende kansen om de score uit te diepen. Gert en Kurt krijgen hun schot echter niet binnen het kader. Benny en Stijn kunnen op het einde van de match wel nog hun goaltje meepikken. Zo wordt de tweede wedstrijd van 2016 gewonnen met 1-7.

Scoreverloop :

0 – 1   Roy Lemmens

0 – 2   Rob Daelemans

0 – 3   Roy Lemmens

0 – 4   Benny Lunenburg

0 – 5   Own-goal

1 – 5   Vet.Lutlommel

1 – 6   Benny Lunenburg

1 – 7   Stijn Schuurmans

 

KWB Lindel – Jerom 1 : 1 - 6

Een nieuwe jaargang breekt aan! De Jerommekes zullen trachten om in 2016 beter te doen dan vorig jaar. In 2015 konden we 19x winnen, verloren we 17x en werd het 7x een gelijkspel. Het jaar 2015 konden we tevens afsluiten met een doelsaldo van + 29. We scoorden 129x en kregen 94 doelpunten tegen. Al bij al dus een positief jaar!

Coach Kurt heeft in de winterstop zijn huiswerk goed gedaan en we vangen 2016 aan met een gloednieuwe tenue! Dankzij onze oudspeler en hoofdsponsor, Mario Winters van café de VIII Promille, spelen we nu in de uitrusting waarmee onze nationale trots, de Rode Duivels, de EK-kwalificatiecampagne mee speelde.

Op de valreep van de transferdeadline kunnen de Jerommekes nog een toptransfer aankondigen. Nico Claes komt de rangen vervoegen en zo kunnen we 2016 starten met een 20-koppige kern! De eerste match spelen we op de gezellige locatie van KWB Lindel! De startelf werd al bepaald op de laatste vergadering: Paul, Thomas, Gerald, Yves, Yannick, Gert, Benny, Kurt, Martijn, Stijn en Bjorn starten. Op de bank: Jacky, Duffy, Bram, Roy, Rob, Nico en Kris!

Het balbezit in de eerste helft is voor de Jerommekes, maar KWB Lindel loert op de counter! De eerste kansjes zijn dan ook voor ons. Een voorzet/schot van Benny gaat maar nipt voorlangs en ook Martijn kan zijn kopbal niet binnen de palen krijgen. Op een counter van de thuisploeg wordt de score geopend. Paul lost een hard schot en de aanvaller kan er makkelijk 1-0 van maken. De Jerommekes komen nog voor rust gelijk. Stijn trapt hard op doel, de doelman lost en Gert kan van dichtbij de 1-1 tegen de touwen koppen.

De tweede helft begint met een volledig nieuwe opstelling bij de Jerommekes. Coach Kurt brengt 7 nieuwe spelers in het veld! Onder meer Nico maakt zijn debuut voor de Jerommekes. In het eerste kwart van de tweede helft voeren we de druk op en nemen makkelijk afstand van KWB Lindel. Eerst zet Benny met een knap gekruist schot de 1-2 op het bord. Even later is het aan Kurt. Hij krult de 1-3 prachtig binnen! Nico wordt daarna in de diepte gestuurd, hij moet iets te ver uitwijken maar schiet de bal vanuit een scherpe hoek toch nog mooi binnen, 1-4! Als eerste goal voor zijn nieuwe team kan dit wel tellen!

De match lijkt nu beslist en Paul heeft in de hele tweede helft geen bal moeten pakken.  Nico wordt een tweede maal diep gestuurd en opnieuw rond hij de aanval netjes af, 1-5. Coach Kurt bekroond zijn beresterke wedstrijd met een tweede goal, op assist van Jacky! De eerste match van 2016 wordt gewonnen met duidelijke 1-6 cijfers! We onthouden vooral het debuut van Nico, de knappe goals van Benny en Kurt maar vooral, de teamprestatie in de nieuwe uitrusting!

Score :

1 – 0   KWB Lindel

1 – 1   Gert Bloemen

1 – 2 Benny Lunenburg

1 – 3   Kurt Vrijsen

1 – 4    Nico Claes

1 – 5   Nico Claes

  1 – 6   Kurt Vrijsen